Grenslandpad LAW 11

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen76
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Het vernieuwde Grenslandpad, dat in Sluis begint, loopt langs de grillige grenslijn met België en steekt deze diverse malen over. Waar? Dat is soms lastig te zeggen, maar de bouwstijl van de huizen verraadt altijd in welk land u bent. Meanderende kreken, omzoomd door rietkragen in Zeeuws-Vlaanderen worden in Zuid-Beveland afgewisseld door populierendijken en eindeloze slikken en schorren langs de Wester- en Oosterschelde. Het witte Limburgse dorpje Thorn vormt een mooi eindpunt van deze prachtige route.

Recente berichten over Grenslandpad LAW 11

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. rvanderweele

  Van de zomer ben ik ook 'lastig'gevallen door de stier. Hij ging tussen zijn kudde en mij staan en was flink intimiderend. Kop naar beneden, horens naar voren en flink door de neus snuivend.
  Achter me liep een echtpaar, op een meter of 50. De stier kreeg hen in de gaten en ik wist schuilende achter de dikke bomen naar het hek te komen. Het echtpaar klom snel over het prikkeldraad.

 2. Arvadema

  [quote]Etappe Vuilpanstraat Aardenburg.

  Zelfde stuk op 11-09-2016 gelopen.Niet de pachter (boer) zorgde voor problemen maar 1 van een groepje van 15 koeien. Toen die ons aan zagen komen kwam de kudde nieuwsgierig aanlopen zoals koeien altijd doen. Ze hadden waarschijnlijk ook dat bordje van 25 meter afstand niet gelezen. 1 koe van de kudde maakte het echter wel heel bont. Die kwam als een dolle stier op ons afrennen. Nu heb ik wel eens meer met koeien te maken gehad en deze kon ik stoppen door flink met de armen te zwaaien. Gelukkig staan er dikke bomen in de wei zodat we daar achter konden gaan staan. Mijn medereizigster was echter niet zo gecharmeerd van de actie van de koe en eiste dat we terug gingen. Dit is ons uiteindelijk gelukt door van boom naar boom te lopen waarbij ik de achterhoede mocht vormen. Pad verder vervolgd via de "oude" verharde weg.
  Dit maakt het grenslandpad wel spannend.

 3. Marianneke

  Wij hebben van 7 augustus tot 22 augustus het deel van het Grenslandpad gelopen van Thorn naar Kruiningen (dus in omgekeerde richting). Onderweg hebben we overnacht bij Vrienden op de Fiets, en 1 keer in een trekkershut, B&B, hotel en de StayOkay. Met het boekje maar zonder de wijzigingen was de route goed te volgen (met dank aan de wandelknooppunten). We kunnen met plezier terugkijken op deze mooie tocht.

 4. ecross123@live.nl

  Ergens hebben we waarschijnlijk voor Riethoven een markering gemist om na knp 29 1e bosweg linksaf te gaan zodat we om Riethoven zouden gaan. We kwamen bij Riethoven uit op een pad langs woonhuizen, omgeven door bomen, dus dat liep op zich wel mooi, uiteindelijk kwamen we in het centrum van Riethoven uit en daar zagen we heel even markering. Daarna pas weer toen we op de route zaten bij Knp 23. Geen idee waarom we even markering zagen in het centrum zelf. (wel hadden ze 2 terrassen, hier geen gebruik van gemaakt, maar misschien wel een tip voor anderen)

  Groeten, Evelien

 5. ecross123@live.nl

  Op kaart 53 loop je over de Cartierheide, bij beschrijving vanaf regel 11 "smal pad tussen bomen" loop je inderdaad over een smal pad tussen bomen met aan weerszijden een sloot, links zie je op een gegeven moment een plas/meertje liggen.
  Wij kwamen op dat pad 3x koeien tegen, met onze hond, 1x echt langs de koe moeten lopen, 1x met veel geduld gewacht tot ze van het pad gingen, 1x konden we zelf via een stukje droge sloot er omheen.
  Een waarschuwing lijkt me zeker op zijn plaats omdat er op dat pad geen uitwijk mogelijkheden zijn.
  In het stukje "Cartierheide" in het boekje staat wel dat er koeien grazen, maar vaak is dit in een open stuk zodat je er wel omheen kunt lopen.

  Groeten, Evelien

Ga naar het forum

Steun ons