Grenslandpad LAW 11

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen76
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Grenslandpad LAW 11

Sluis - Thorn
76reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. rvanderweele

  Van de zomer ben ik ook 'lastig'gevallen door de stier. Hij ging tussen zijn kudde en mij staan en was flink intimiderend. Kop naar beneden, horens naar voren en flink door de neus snuivend.
  Achter me liep een echtpaar, op een meter of 50. De stier kreeg hen in de gaten en ik wist schuilende achter de dikke bomen naar het hek te komen. Het echtpaar klom snel over het prikkeldraad.

 2. Arvadema

  [quote]Etappe Vuilpanstraat Aardenburg.

  Zelfde stuk op 11-09-2016 gelopen.Niet de pachter (boer) zorgde voor problemen maar 1 van een groepje van 15 koeien. Toen die ons aan zagen komen kwam de kudde nieuwsgierig aanlopen zoals koeien altijd doen. Ze hadden waarschijnlijk ook dat bordje van 25 meter afstand niet gelezen. 1 koe van de kudde maakte het echter wel heel bont. Die kwam als een dolle stier op ons afrennen. Nu heb ik wel eens meer met koeien te maken gehad en deze kon ik stoppen door flink met de armen te zwaaien. Gelukkig staan er dikke bomen in de wei zodat we daar achter konden gaan staan. Mijn medereizigster was echter niet zo gecharmeerd van de actie van de koe en eiste dat we terug gingen. Dit is ons uiteindelijk gelukt door van boom naar boom te lopen waarbij ik de achterhoede mocht vormen. Pad verder vervolgd via de "oude" verharde weg.
  Dit maakt het grenslandpad wel spannend.

 3. Marianneke

  Wij hebben van 7 augustus tot 22 augustus het deel van het Grenslandpad gelopen van Thorn naar Kruiningen (dus in omgekeerde richting). Onderweg hebben we overnacht bij Vrienden op de Fiets, en 1 keer in een trekkershut, B&B, hotel en de StayOkay. Met het boekje maar zonder de wijzigingen was de route goed te volgen (met dank aan de wandelknooppunten). We kunnen met plezier terugkijken op deze mooie tocht.

 4. ecross123@live.nl

  Ergens hebben we waarschijnlijk voor Riethoven een markering gemist om na knp 29 1e bosweg linksaf te gaan zodat we om Riethoven zouden gaan. We kwamen bij Riethoven uit op een pad langs woonhuizen, omgeven door bomen, dus dat liep op zich wel mooi, uiteindelijk kwamen we in het centrum van Riethoven uit en daar zagen we heel even markering. Daarna pas weer toen we op de route zaten bij Knp 23. Geen idee waarom we even markering zagen in het centrum zelf. (wel hadden ze 2 terrassen, hier geen gebruik van gemaakt, maar misschien wel een tip voor anderen)

  Groeten, Evelien

 5. ecross123@live.nl

  Op kaart 53 loop je over de Cartierheide, bij beschrijving vanaf regel 11 "smal pad tussen bomen" loop je inderdaad over een smal pad tussen bomen met aan weerszijden een sloot, links zie je op een gegeven moment een plas/meertje liggen.
  Wij kwamen op dat pad 3x koeien tegen, met onze hond, 1x echt langs de koe moeten lopen, 1x met veel geduld gewacht tot ze van het pad gingen, 1x konden we zelf via een stukje droge sloot er omheen.
  Een waarschuwing lijkt me zeker op zijn plaats omdat er op dat pad geen uitwijk mogelijkheden zijn.
  In het stukje "Cartierheide" in het boekje staat wel dat er koeien grazen, maar vaak is dit in een open stuk zodat je er wel omheen kunt lopen.

  Groeten, Evelien

 6. C.M.Louwerse

  Etappe Vuilpanstraat Aardenburg.

  Als cjvanleeuwen even op de website had gekeken was bekend geweest dat de pachter problemen kan veroorzaken. Ook eerdere meldingen op het forum hadden waarschuwingen kunnen zijn. Het had dus allemaal bekend kunnen zijn.
  Omdat er perioden tijdens het jaar zijn waarop redelijk dit stuk bewandeld kan worden willen we de markeringen nog niet weg halen.

  Chris Louwerse padcoördinator Grenslandpad west.

 7. cjvanleeuwen

  Etappe Vuilpanstraat - Aardenburg

  Afgelopen zondag 22 Augustus liepen wij van Sint-Laureins naar Sluis.
  Wij volgde hierbij de gepijlde route tussen knp 48 en knp 66 langs de Eekloosche Watergang.
  Afgezien van de hoge opstapjes met daarboven prikkeldraad en een groep koeien die onze doorgang blokkeerde was deze route op zich nog te doen.
  Hoewel wij door deze koeien hierdoor wel onze weg moesten kiezen door een modderpoel.

  Echter de laatste hobbel, zo'n 300 meter voor knp 66 werd ons knap lastig gemaakt. Het opstapje aan onze kant van het prikkeldraad was weg. Deze was gelukkig wel provisorisch hersteld iets verderop (van de route).
  Vervolgens was er een rol gaas hekwerk neergezet. Hier konden wij ons langs wurmen om weer de route op te pakken. Na het opstapje kwamen wij weer in het weiland met schapen richting knp 66.
  Niets vermoedend kwam er een boertje onze kant uit. Vonden al dat hij makkelijk over de opstapjes sprong.
  Bij het naderen sprak hij ons onvriendelijk aan: "Wat wij hier aan het doen waren?"
  Wij lieten ons boekje zien en gaven aan dat wij hier mochten wandelen.
  De boer moest er totaal niets van weten en stuurde ons met een dreigende toon terug. Hier was niet mee te praten. Ons zat er niets anders op dan terug te lopen. Vervolgens opstapje weer over en gelukkig konden we daar vlak bij weer de oude verharde route oppakken.

  Blijkbaar zijn nog steeds niet alle pachters het eens met dit wandelpad.

  Ons advies voor dit stukje: Neem niet de bepijlde route ( onderbroken lijn op kaart) maar neem de route zoals die in het boekje is aangegeven (van 2014).

 8. C.M.Louwerse

  Variant Grenslandpad Zeeuws-Vlaanderen.

  De variant volgt t/m 11 september over de Scheldeboulevard in Terneuzen een groot deel van de route "Beelden op de Schelde boulevard" (Internationale kunstexpositie in de openlucht). Met de beelden worden dan kunstwerken bedoeld van allerlei materiaal. In het weekend kan ook een demonstratie beeldhouwen worden bezocht vlak bij de wit/rode route in de "kapperstent".
  zie ook www.beeldenopdescheldeboulevard.nl

  Wie kunstkijken wil combineren met genieten van de geweldige stroom (de Schelde) en moderne zeeschepen op "armafstand" wil bewonderen zakt af naar Terneuzen.

  Chris Louwerse padcoördinator Grenslandpad Zeeuwse deel.

 9. C.M.Louwerse

  Struinvariant Braakman oost.

  Een reactie op de vraag van wandel.maat:
  Bij de wijzigingen van Grenslandpad op de site vind je het volgende:
  heen 37/1*/10 en terug 39/12/11 met uitleg.
  Heen houd je het water aan de linkerhand, terug houd je het water aan de rechterhand en volg de wit/rode tekens of de gele pijlen.
  Misschien dat de route op de kaarten komt op internet.

  Chris Louwerse padcoördinator Grenslandpad Zeeuwse deel

 10. C.M.Louwerse

  Etappes van de Variant Zeeuws-Vlaanderen.

  Voor henske@ns-q.nl en maartenschon:
  Veel eenvoudiger: kijk op de site van Grenslandpad en dan aan de rechterzijde onder de kop: Nieuwe variant Grenslandpad in Zeeuws-Vlaanderen. Eén klik en je bent bij de routebeschrijving en bij de kaarten.

  Chris Louwerse, padcoördinator Grenslandpad Zeeuwse deeel

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons