Grote Rivierenpad LAW 6

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen69
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Grote Rivierenpad is een samenvoeging van twee toppers: het Oeverloperpad en het Lingepad. Het pad volgt de oer-Hollandse rivieren Nieuwe Waterweg, Oude Maas, Lek, Linge en Waal. Grote inspiratiebron voor de gids van dit nieuwe pad is het in 1938 verschenen Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ van Jac. P. Thijsse (1865-1945). Het Grote Rivierenpad neemt u mee vanaf de Noordzeekust naar Maassluis en ten zuiden van Rotterdam langs de Oude Maas. Voor wie liever aan de noordkant van Rotterdam wandelt, is er de variant ‘Rottemeren’. Via Krimpen aan de Lek en Schoonhoven gaat de route bij Leerdam verder dwars door de Betuwe richting Tiel naar de krachtig stromende Waal bij Nijmegen. Het eindpunt is het Duitse Kleef, waar het pad aansluit op de Europese wandelroute E8.

Recente berichten over Grote Rivierenpad LAW 6

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. jakers

  Binnenkort ga ik weer een gedeelte van het Grote Rivierenpad lopen. Een lijst van overnachtingsadressen is voor een goede planning onontbeerlijk. Ik kan deze lijst voor het Grote Rivierenpad nergens vinden. Help!

 2. wagelink

  Een vraagje, we zouden graag binnenkort dit pad gaan lopen maar ik zie dat het bijbehorende boekje al vrij oud is en er zijn nogal wat wijzigingen! Ook zie ik vrij veel opmerkingen over ontbrekende markering. Een goed boekje lijkt me dus wel noodzakelijk.
  Is er op korte termijn een herziening van het routeboekje in de planning?
  Dank alvast vd info


  Beste maritea,
  ik weer zelf niets van een nieuw boekje dat in de maak zou zijn. Je kan de route die in het boekje staat zonodig vergelijken met de route die bij Grote Rivierenpad op deze website wordt gegeven. Want die is als het goed is bijgewerkt. Weet je waar de afwijkingen zijn.

  Eenmaal aan het lopen zijn de kaartjes zo gedetailleerd dat je je bij bijv het ontbreken van markering toch kunt orienteren en met een 'eigen' weg kunt vervolgen. Tot een ander punt waar de markering weer aanwezig is.

 3. peter-alex

  Tijdens het lopen van het Grote Rivierenpad - globaal het traject Hoogvliet - Kinderdijk- moest ik vaak de route beschrijving erbij pakken, omdat de bewegwijzering te kort schoot. Er ontbreken op cruciale punten markeringen.
  In de Krimpenerwaard kun je ook de bewegwijzerde route van "Krimpenerwaard Provincie ZH" volgen, aangezien die gelijk op loopt. Dat zou ook in het routeboekje vermeld kunnen worden.

 4. maritea

  Een vraagje, we zouden graag binnenkort dit pad gaan lopen maar ik zie dat het bijbehorende boekje al vrij oud is en er zijn nogal wat wijzigingen! Ook zie ik vrij veel opmerkingen over ontbrekende markering. Een goed boekje lijkt me dus wel noodzakelijk.
  Is er op korte termijn een herziening van het routeboekje in de planning?
  Dank alvast vd info

 5. Team Wandelnet

  Beste Huub,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb het doorgestuurd naar de padcoordinator van het Grote Rivierenpad

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Op dit forum zie ik dat wandelaars op 6 november 2015 hebben aangegeven op blz 53 regel 13 dat het niet duidelijk is met voorbij 2 bruggen l.a.
  Wij hebben in juni 2016 hetzelfde probleem gehad en hebben achteraf gezien een flinke omweg gemaakt. Zijn toch weer op de route uitgekomen, maar toch.
  Dus gaarne beter aangeven ter plekke.
  Ook mag vanaf het pont in Krimpen a.d. Lek nog eens even de route goed bestickert worden aangezien de dijk vorig jaar vernieuwd is.
  Tevens gaarne de route door het Stealduinense bosch gezien vanuit 11860-2 weer begaanbaar te maken.
  Tevens een vraag , op een van de fotoos staat een sticker met Grote rivierenpad erop.
  Dit zou eigenlijk op ieder sticker van iedere L.A.W. Moeten staan. Hierdoor krijg je ook geen verwarring waar zich paden kruisen.

  Alvast bedankt Huub de Haan.

Ga naar het forum

Steun ons