Internationale routes

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen8
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Wandelaars kennen geen grenzen: op vijftien punten sluit het Nederlandse LAW-net aan op het internationale net van Grote Routepaden (België), Fernwanderwege (Duitsland) en sentiers de Grandes Randonnées (Frankrijk). Bovendien kunt u oversteken naar Engeland om daar verder te lopen over de Long Distance Footpaths. Het zijn allemaal fantastische routes. Er zijn ook enkele Europese lange-afstandswandelroutes (E-paden) die ons land aandoen en gebruikmaken van de Nederlandse LAW's. De bekendste is de E2, die Hoek van Holland verbindt met Nice (LAW/GR 5).

Recente berichten over Internationale routes

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. adrieberg

  Wie heeft afgelopen jaar de vierdaagse van Mallorca gelopen? Graag zou ik jullie ervaring willen horen en misschien hebben jullie wat tips.Alvast bedankt

 2. adrieberg

  Wie heeft afgelopen jaar de vierdaagse van Mallorca gelopen? Graag zou ik jullie ervaring willen horen en misschien hebben jullie wat tips.Alvast bedankt

 3. ambigirl

  In het weekend van 30-31 januari zijn we begonnen met de GR5. Nu viel ons op dat vooral de bewegwijzering vanaf Hoek van Holland tot ongeveer Staelduinse Bosch heel summier is en we veel moesten terugvallen op de GPS-track want op de wit-rode tekens ter plaatse konden we niet vertrouwen.Misschien toch wat extra tekens bijschilderen op kruispunten?

 4. schuttermajoor

  In de eerste helft van december ben ik, samen met mijn hond, in twee etappes langs de GR5 van Goedereede naar Bergen op Zoom gelopen. Bij de eerste etappe was het nevelig koud en winderig, bij de de tweede etappe niet zo koud, maar aanvankelijk bewolkt en regen, later zon om toch weer bewolkt te eindigen. De GR5 gaat heel veel over grasdijken waarbij je ook over veel hekken moet gaan. Maar met een hond mag je op een enkele uitzondering na helemaal niet op die dijken komen en moet je een alternatieve route over polderwegen en fietspaden zoeken. Maar ondanks het matige weer en de noodzaak om de meeste dijken te mijden heb ik zeer genoten van het traject tussen Goedereede en Bergen op Zoom. Voor andere wandelaars met hond is informatie over hindernissen en alternatieven (ook van het traject tussen Hoek van Holland en Goedereede) te vinden op http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/gr5.html .

 5. schuttermajoor

  Op dit moment is de status van het Nederlandse deel van de GR5 tussen Hoek van Holland en Bergen op Zoom heel onduidelijk. Het gidsje van het Kustpad deel 1 geeft kaartjes en beschrijving. Maar eigenlijk is het voor de helft geen onderdeel meer van het Kustpad. En op de website van Wandelnet worden de tracks van het Nederlandse deel van de GR5 in zijn geheel bij de Internationale routes gepresenteerd (overigens op de website via de menustructuur nauwelijks of niet te vinden). Zou het dan maar niet beter zijn de GR5 als een volledig zelfstandige route te presenteren, bijvoorbeeld onder de oude naam Deltapad? Op de website zou om te beginnen in het overzichtskaartje van het Nederlands Kustpad deel 1 de tak naar Bergen op Zoom weggehaald moeten worden. Want daar zijn niet de tracks naar Bergen op Zoom te vinden. Overigens zou ik in overweging willen geven de GR5 te laten beginnen/eindigen in de Europoort bij de aanlegsteiger Pistoolhaven van de Fast Ferry uit Hoek van Holland, met een route via de Brielse Dam van/naar Oostvoorne. Dat scheelt op weg naar en van Nice toch ongeveer 30 kilometer.

Ga naar het forum

Steun ons