OV Stappers

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen3
 4. Meldingen

Route informatie

Stichting Wandelnet heeft in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen een serie wan­delingen van station naar station samengesteld. Ieder jaar verschijnen er 4 nieuwe routes, maar verdwijnen er ook 4. De NS-wandelingen die niet meer in het officiële NS-pakket zijn opgenomen (en dus niet meer op de site Eropuit staan), zijn door Wandelnet omgedoopt tot OV Stapper. De routes die bijgewerkt zijn, staan hieronder vermeld in de overzichtstabel.

Overzicht OV stappers

Naam Omschrijving
Amelisweerd 12 of 15 km wandelen van Station Utrecht langs de Kromme Rijn en door het landgoed Amelisweerd naar station Bunnik.
Bekendelle 17 of 22 km vanaf station Winterswijk langs de Slinge en door het fraaie coulissenlandschap naar station Aalten.
Betuwe 10 of 18 km vanaf station Zetten via het landgoed Hemmen door de Neder-Betuwe naar station Rhenen of Kesteren.
Bieslandse Bos 16 km van station Dellft door het historische stadscentrum naar het Delftse Hout en verder door het natuurbos De Balij naar station Zoetermeer.
Bomendijk 18 km van station Deventer naar station Klarenbeek. Een schitterende wandeling over de kronkelende en bomenrijke Veluwse Bandijk, met aan zijn voet vele moerasjes, wielen en kolken.
Boonervliet 15 km van station Vlaardingen West naar station Maassluis. Midden in de Randstad door Hollandse polders en nieuwe natuur naar het historische stadje Maassluis.
Drentse Aa 15 km vanaf bushalte N34 in Westlaren door het stroomdallandschap Drentse Aa en het Balloërveld naar bushalte Kerkbrink in Rolde.
Fort Vuren 17 of 24 km vanaf station Gorinchem langs belangrijke verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie naar station Leerdam.
Geniedijk 18 km vanaf station Hoofddorp langs de forten en batterijen van de Geniedijk en over het jaagpad langs het Spaarne naar station Haarlem.
Geuldal 14 km vanaf busstation Gulpen langs de oevers van de Geul en over de Schaesberg naar station Valkenburg.
Gooise Lusthoven 14 of 19 km, rondwandeling vanaf station Bussum Zuid via de Fransche Kampheide naar de fraaie 's-Gravelandse buitenplaatsen en door het Spanderswoud weer terug.
Hollandse Biesbosch 16 km, van Dordrecht bushalte Slangenburg door de Nieuwe Dordtse Biesbosch met zijn bossen, kreken en dijken, en verder door de grienden langs de Nieuwe Merwede naar station Dordrecht Stadspolders.
Hondsrug 15 km, wandelen vanaf station Haren over de Drentse Heuvelrug met zijn hunebedden en Appèlbergen naar de bushalte Brink in het esdorp Zuidlaren.
Houtmars 14 of 18 km, wandelen vanaf station Ommen door het coulissenlandschap in het vechtdal en het aardige esdorp Vilsteren naar station Dalfsen.
Laag-Soeren 21 km van station Dieren door de koninklijke bossen en het open landschap tussen Veluwe en IJssel naar station Brummen.
Ligtenbergerveld 16 of 18 km vanaf station Rijssen via het Reggedal en over de uitlopers van de Holterberg naar station Holten.
Linge 17 km vanaf station Leerdam over de Lingedijk tussen de fruitbomen door, langs Fort Asperen en de scheve toren van Acquoy, naar station Beesd.
Loonse en Drunense Duinen 19 km wandelen van bushalte in Vught langs de IJzeren Man en door het uitgestrekte stuifzandgebied naar bushalte in Drunen.
Maas- en Swalmdal 10 of 17 km wandelen van station Reuver langs beken en rivieren, genietend van een weids uitzicht over het Maasdal, naar station Swalmen.
Maascorridor 10 of 19 km vanaf station Venlo langs de Maas en door het mooie kloosterdorp Steyl naar station Kaldenkirchen (D).
Maasheggen 14 km van station Boxmeer naar station Vierlingsbeek. Kasteel Boxmeer, de Maas, het unieke Maasheggenlandschap en de oude rivierduinen zijn de ingrediënten van deze afwisselende wandeling.
Mariënwaerdt-Linge 22 of 8,5 km wandelen van station Geldermalsen langs fruitboomgaarden, de Linge en karakteristieken dijkhuizen naar station Leerdam of Beesd.
Naardermeer 19 km een rondwandeling vanaf station Naarden-Bussum door het oudste natuurgebied van Natuurmonumenten.
Omringdijk 13 km van de bushalte in Avenhorn gaat het over de Wesfriese Omringdijk met zicht op de Beemster richting IJselmeer en dan over de dijk naar station Hoorn.
Oostvaardersplassen 18 km van station Almere Centrum langs Leeghwaterplas en Lepelaarsplassen naar de Oostvaardersdijk met zicht op IJmeer en Markermeer, verder langs "de nieuwe wildernis" naar station Almere Oostvaarders.
Stenen Tafel Ruim 9 km wandelen van station Arnhem door de fraaie heuvelachtige landschapsparken rondom het centrum van de stad naar station Arnhem Presikhaaf.
Tongelreep 15 km wandelen in de Brabantse Kempen van Waalre door een bosrijk gebied, afgewisseld met heideveldjes en vennen naar station Heeze.
Twellose Landgoederen 12 of 21 km rondwandeling vanaf station Deventer over landgoederen en langs waterlopen rondom Twello.
Vragenderesch 19 km vanaf station Winterswijk door het glooiende Achterhoekse landschap en de Engelse Schans naar Lievelde.
Wekeromse Zand 24 km van station Wolfheze naar station Lunteren. Een flinke wandeling door de prachtige natuur van het zuidwestelijke deel van de Veluwe.
Westerbouwing 17 km van station Arnhem naar bushalte Heelsum. Wandelen over de rand van de stuwwal met een prachtig uitzicht op de uiterwaarden van de Rijn.
Zaanse Schans 13 km vanaf station Zaandam Kogerveld naar station Koog-Zaandijk. Wandelen door oer-Hollandse polders omzoomd door molens en karakteristieke groen houten huisjes uit de Zaanstreek.
Zandenbos 14 km rondwandeling vanaf station Nunspeet door een aantrekkelijk Veluws bosgebied met hier en daar een vennetje.
Zeedijk 20 of 24 km van station Harlingen via het oude centrum naar de Zeedijk, met prachtig uitzicht op de Waddenzee, en verder door het terpdorp Wijnaldum naar het station in Franeker.

 

Overzicht tweedaagse OV stappers

Naam Dag Omschrijving
Heuvelland Dag 1 18 km klimmen en dalen van station Valkenburg via het bloemrijke Gerendal en langs de Gulp naar Slenaken.
Dag 2 18 km vanaf Slenaken door het Nationaal Landschap Heuvelland met zijn hoogstamfruitboomgaarden naar station Eijsden.
Mariapeel Dag 1 14 of 20 km van station Horst-Sevenum door deels ongerepte hoogveengebieden naar Helenaveen of Griendtsveen.
Dag 2 20 of 14 km van Helenaveen of Griendtsveen door de Deurnsche Peel en agrarisch Brabants landschap naar station Deurne.
Markelose Berg Dag 1 19 km van station Goor langs de fraaie havezaten Weldam, Nijenhuis en Westeflier naar het oude dorp Markelo.
Dag 2 15 km van Markelo door het natuurgebied de Borkeld en de bossen op de flanken van de Sallandse Heuvelrug naar station Rijssen.
Oranjewoud Dag 1 18 km van station Heerenveen door het Oranjewoud en het open Friese landschap naar Wolvega.
Dag 2 24 km van Wolvega door het natuurgebied Lendevallei en over het landgoed De Eese naar station Steenwijk.
Veerse Wateren Dag 1 14 km van station Middelburg door het historisch centrum van de stad en langs de Veersche Watergang naar het statige oude stadje Veere.
Dag 2 8 km van Veere langs het Veerse Meer en over oude zeedijken naar station Arnemuiden

Recente berichten over OV Stappers

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. HarrieJanssen

  Je steekt de A28 over en het ruisen van deze snelweg hoor je eigenlijk de hele route. Erg veel paden in dit bos die elkaar steeds kruisen. De route kruist ook zichzelf meerdere malen, waardoor je met een GPS in de war raakt welke kant je op moet. De vennen en de vijver zijn erg mooi. Heuvelachtig terrein, afwisselend loof- en dennenbos. Maar naar onze smaak te dicht bij de snelweg en er zijn teveel autowegen en parkeerterreinen in dit bos. Delen loop je over verharde wegen, onder andere een rolstoelpad.

  Deze reactie heeft geen betrekking op de OV Stapper Vragenderesch maar waarschijnlijk op de wandeling Zandenbos bij Nunspeet. Deze route bestaat uit drie met elkaar verbonden paaltjes wandelingen van Staatsbosbeheer.
  Deze routes zijn de laatste jaren gewijzigd om rustgebieden te creëren en wandelaars en fietsers te scheiden. Deze aanpassing is wel verwerkt in de routebeschrijving en de routekaart maar nog niet in de GPS wandeling. Het geluid van de A28 blijft helaas een storend element in de wandeling.

 2. Belle

  Je steekt de A28 over en het ruisen van deze snelweg hoor je eigenlijk de hele route. Erg veel paden in dit bos die elkaar steeds kruisen. De route kruist ook zichzelf meerdere malen, waardoor je met een GPS in de war raakt welke kant je op moet. De vennen en de vijver zijn erg mooi. Heuvelachtig terrein, afwisselend loof- en dennenbos. Maar naar onze smaak te dicht bij de snelweg en er zijn teveel autowegen en parkeerterreinen in dit bos. Delen loop je over verharde wegen, onder andere een rolstoelpad.

 3. lumensolem

  Een leuke, afwisselende wandeling in een heel mooi gebied. De heide staat in bloei, dus we treffen het. We lopen de route via het Garmin GPS spoor wat we van de site hebben kunnen downloaden, erg handig!

  Nadeel van de wandeling vinden wij het moeten oversteken van een drukke 60 km verkeersweg.

Ga naar het forum

Steun ons