Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen46
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Pelgrimspad 2 is de voortzetting van Pelgrimspad 1 en loopt van Den Bosch met zijn St. Jan Kathedraal via Eindhoven naar Limburg. Naast de schoonheid van het Brabantse en Limburgse landschap, geeft de route ook iets weer van het katholieke volksgeloof in de afgelopen eeuwen. Zo komt u veldkruisen en kapelletjes tegen waar wonderen zouden hebben plaatsgevonden. U kunt van het Pelgrimspad ook uw eigen pelgrimage maken. Een extra lus in de route ten zuiden van Maastricht sluit bij Visé aan op de historische wandelwegen naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje. Een inspirerende wandelroute en zeker niet alleen voor religieuzen.

Recente berichten over Pelgrimspad deel 2 LAW 7-2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. likigiki

  Zoals andere berichten al aangeven is op de kampinaheide een stuk route onbegaanbaar wegens wateroverlast.
  Vanaf Haaren: waypoint: N51° 34.246' E5° 15.603'
  We zijn een stukje terug gegaan en vanaf
  N51° 34.246' E5° 15.106' weer richting het zuiden gegaan. Daar waren weliswaar ook wat modderige stukken, maar de juiste wandelschoenen goed te doen.

  Vanuit Middelbeers kun je het beste op
  N51° 33.658' E5° 15.690', richting: N51° 33.621' E5° 15.636' gaan en daarna het pad naar N51° 34.246' E5° 15.106' volgen.
  Met vriendelijke groet,
  Liek

 2. Team Wandelnet

  Beste Peter,

  Bedankt voor je tip over de Sebastiaanshoeve. Daar hebben wandelaars wat aan.

  Ik zal de situatie bij de Kampinaheid doorgeven aan de padcoordinator, misschien kan hij een oplossing vinden.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Kampinaheide is nog steeds onbegaanbaar vanwege water, je kunt beter meteen Valkeniersbaan nemen. 
  Jacobushoeve in Vessem is zondags gesloten.
  Aanrader om te overnachten in buurt Middelbeers: B&B De Sebastiaanshoeve in Westelbeers, in mooie boerderij, 1 km. van route, zeer gastvrije ontvangst voor wandelaars.

 3. PetervanderZant

  Kampinaheide is nog steeds onbegaanbaar vanwege water, je kunt beter meteen Valkeniersbaan nemen.
  Jacobushoeve in Vessem is zondags gesloten.
  Aanrader om te overnachten in buurt Middelbeers: B&B De Sebastiaanshoeve in Westelbeers, in mooie boerderij, 1 km. van route, zeer gastvrije ontvangst voor wandelaars.

 4. annedelmee

  Vandaag het stuk op de Kampina gelopen. Bij het Brandven is de weg met een dammetje afgesloten, ik ben er oto boven mijn middel igezakt toen ik het toch probeerde en het ziet er een beetje uit alsof dit niet tijdelijk bedoeld is. De alternatieve route over de valkeniersbaan lijkt dus meer een definitieve route te moeten zijn.

 5. Elze

  Mijn zus en ik lopen nog met het oude boekje, vinden het niet meer de moeite om nog een nieuw aan te schaffen.
  Wij liepen op 10 juli van Middelbeers 'terug' naar kasteel Haaren. Raakten meteen in het begin (blz 43) al in de war, want er wordt in regel 3 een 'hm-bord 7,7' genoemd. Dat verwacht ik buiten de bebouwde kom. Het ging echter niet om een hectometerpaaltje maar om een betonnen paaltje met diverse getallen erop - maar geen 7,7. Waarom niet gewoon aangeven: na ca 500 m (of hoeveel het dan ook mag zijn) rechtsaf Oranjestraat in.
  Verderop, op kaart 7, moet je de A58 oversteken en moet je daarna als je de beschrijving volgt nog zo'n 150 meter verder de afrit aflopen, onderaan (scherp) linksaf de Lubberstraat opgaan - en dus weer helemaal teruglopen om weer parallel met de snelweg te komen. Dit terwijl er zo'n 10 meter na het kruisen van de snelweg een trap (met stalen treden) in het talud is waardoor je zó op de Lubberweg komt. Beetje onhandig.

Ga naar het forum

Steun ons