Streekpad Nijmegen SP 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen15
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Streekpad Nijmegen is een route met een grote verscheidenheid aan landschappen: glooiende dijken en groene uiterwaarden langs de grote rivieren, rivierduinen in het Land van Maas en Waal, bossen in het Rijk van Nijmegen en het Duitse Reichswald en tot slot een uniek stukje Gelderse Poort. Ervaar tijdens deze tocht ook de boeiende historie van de regio, van Romeinse handelswegen, kastelen en eeuwenoude bedevaartsplaatsen tot strategisch gelegen vestingstadjes als Ravenstein en Grave.

Recente berichten over Streekpad Nijmegen SP 3

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Ylod

  Wil 2 en 3 mei a.s. 2 dgn v dit pad lopen. Wie heeft suggestie voor de mooiste 2 Etappes? Liefst geen asfalt. Keuze is natuurlijk subjectief, maar toch. De (sfeer vd) overnachtingsmogelijkheid speelt ook een rol. Bedankt!

 2. Damiaan

  Beste mensen, op dinsdag 16 september is er om 19.00u een presentatie over de pelgrimsroute de Walk of Wisdom die met toestemming van Wandelnet op het Streekpad Nijmegen wordt ontwikkeld. Locatie: Stevenskerk.
  Het is nog een jaar voordat de pelgrimsroute wordt geopend en we gaan op deze avond de plannen voorleggen aan belangstellenden onder leiding van een ervaren dagvoorzitter.
  Hier de link naar het progamma en de mogelijkheid om aan te melden. Entree is vrij, maar er is beperkt plaats.
  http://walkofwisdom.org/vriendenavond.html

 3. bbhoteldevlinder

  Beste wandelaars,
  Hebben jullie nog plannen om een mooie wandeling te maken in de omgeving van Nijmegen en zoek je nog een bijzondere en betaalbare overnachtingsplaats? Kom dan eens kijken bij B&B Hotel de Vlinder. Sinds 30-8-2-14 zijn wij lid van Stichting Wandelnet en zijn wandelaars meer dan ooit welkom.
  Wie weet tot ziens in Nijmegen!!

 4. Team Wandelnet

  Beste Lichtloper,  Ik heb je opmerking over het kerkje van Leur doorgegeven aan de padcoordinator van het Streekpad.  Na de tweede druk in 1999 is er nog een herdruk in 2009 geweest.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 5. lichtloper

  Wandelde de route met de klok méé, in vijf dagen. Op mijn vierde dag maakte ik een piepklein ommetje: langs het gehuchtje Leur; het zal niet meer dan 0,5km extra zijn geweest.

  Vreemd dat dit niet in (mijn versie van) het gidsje*) staat vermeld.

  In Leur staat 'n oud kerkje, gebouwd in verscillende stijlen; dat kun je duidelijk zien aan het fotootje dat ik heb geplaatst.
  Tegenover het kerkje bevindt zich het Bezoekerscentrum 'Land van Heerlijkheden'; zie http://bezoekleur.nl/.

  *) ik gebruikte de uitgave van "mei 1999".
  [is/komt er nog 'n nieuwe uitgave?]

Ga naar het forum

Steun ons