Wandelnetwerken

Routetype

Kick-off landelijke planner

Samen met Zuid-Holland heeft Wandelnet bij de opening van Hof van Delfland op 24 september de nieuwe knooppuntenplanner gelanceerd. Later zullen ook netwerken uit andere provincies worden toegevoegd.

Wandelnetwerken over de grens

Soms wil je bij de grens nog niet stoppen met je wandeling. Ook in België en Duitsland liggen wandelnetwerken op je te wachten.

Dossier wandelnetwerken

Meer achtergrondinformatie over het fenomeen wandelnetwerken leest u op de dossierpagina. U kunt hier ook de brochure 'wandelnetwerken uit de knoop' downloaden.

Forum wandelnetwerken

Padennetwerk Friesland

In Noordoost Friesland zijn 50 historische wandelpaden in ere hersteld en samengevoegd tot een netwerk van 400 kilometer.

Wandelnetwerk Utrecht

In het westen van provincie Utrecht is het wandelnetwerk Groene Hart ontwikkeld: 600 km aan wandelroutes voorzien van 325 knooppunten. Dit Utrechtse netwerk sluit aan op dat van de Krimpenerwaard (200 km) en op het toekomstige netwerk in het Gouwe-Wiericke gebied.

Op de Heuvelrug zijn twee netwerken bewandelbaar: ontdek de Stichtse Lustwarande en de Gelderse Vallei.

Sommige Klompenpaden zijn ook aan elkaar te knopen.

Wandelnetwerk Brabant

In bijna de hele provincie Brabant ligt een fijnmazig netwerk van wandelknooppunten. Een ideale manier om deze veelzijdige provincie te ontdekken.

Wandelnetwerk Noord-Holland

Wandel door duingebieden, West-Friesland en plaatsen als Bergen en Alkmaar met hulp van keuzepunten.

Wandelnetwerk Zuid-Holland

In Zuid-Holland worden steeds meer wandelnetwerken gerealiseerd. De meeste netwerken zijn inmiddels opgenomen in de planner: zuidholland.wandelen123.nl , voor een overzicht van de ontwikkelingen kunt u kijken op de website van de provincie Zuid-Holland .

Loop langs de kleurige bollenvelden en groene weilanden, struin door de historische steden of bezoek de molens van Werelderfgoed Kinderdijk, het kan in deze provincie allemaal!

Word wandelambassadeur

En zorg ervoor dat uw wandelpad niet verdwijnt! Als dank ontvangt u een wit-rood of geel-rood ambassadeursspeldje.

Ja, ik word wandelambassadeur

Steun ons