Wandelroutes in Drenthe

Waar specifiek

Het Pauperpad

De routes van het Pauperpad nemen je mee naar het gebied rondom de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid. Startend in Norg wandelt u langs een prachtige route naar Veenhuizen naar de geschiedenis, waarin Generaal Johannes van den Bosch verschillende vrije en onvrije kolonien bouwden, waarmee hij de 'paupers' een bestaan wilde geven.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Dwingelerveld - Lhee

Het Familiepad over de hei van Nationaal Park Dwingelerveld, speciaal voor rolstoelgebruikers, slingert door het heidegebied met mooie rustpunten waar u kunt genieten van de rust, de schapen en de prachtige omgeving.

Naar de route

Kom tot rust op het Dwingelderveld

Voor echte rust moet je in Drenthe zijn, zoals op het Dwingelderveld, in de etappe van Beilen naar Ruinen (Drenthepad) waar bij de sterrenwacht Dwingeloo zelfs mobiele telefoons verboden zijn. 

Ga naar de route

Hunebedden in Drenthe

Drenthe is de provincie met de oudste monumenten van Nederland: de hunebedden. In een straal van 30 kilometer liggen de restanten van 53 historische grafkelders, bestaande uit soms meer dan 20 ton wegende rotsblokken. Kijk hieronder naar de video hoe deze hunebedden werden geconstrueerd.

Dwalen door Drenthe

Dwalen door Drente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wandelgids 'Dwalen door Drente' laat je kennismaken met mooie en vooral stille plekken in Drente. Samensteller Rob Wolfs laat je kennnismaken met zeventien rondwandelingen over veel onverharde paden die je door bos, heide, beekdalen en veengebieden brengen.

Lees meer

Wandelen in geopark De Hondsrug


"Vries tot op de bodem" is een nieuwe en bijzondere wandelroute in het Geopark De Hondsrug. Je komt op plekken waar je de geologische geschiedenis van het landschap letterlijk aan de bodem kunt aflezen.

Lees Meer

Vernieuwde uitgave Jacobspad


De vernieuwde, geactualiseerde uitgave van het Jacobspad is uit. Deze unieke pelgrimstocht start in Uithuizen in Groningen en loopt een groot gedeelte door de provincie Drenthe. Het pad sluit aan op de camino naar Santiago de Compostela.

Jacobspad

Knapzakroutes

Met meer dan 1400 kilometer wandelnetwerk door meer dan 70 dorpen laten deze routes u op sportieve en avontuurlijke wijze kennis maken met het Drentse landschap.

Ga naar de Knapzakroutes.

Nieuwsbrief Lopende Zaken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Boordevol wandeltips, nieuws en inspiratie.

Recente berichten over Wandelroutes in Drenthe

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. Jabier

    In een aantal dagen het Jacobspad gewandeld. Mooie route. Goed aangegeven, maar hier en daar ontbreken er toch de nodige aanwijzingen of zijn gewoon verdwenen.Kan soms lastig zijn.

    Op een rustige en goede manier heb ik wat meer kennis gemaakt met de provincie Groningen, Drenthe en Overijssel.

    In mei a.s. op weg naar Maastricht. In augustus 2013 door naar Compastela. Wandelen is ontspannend en goed voor de gezondheid. Ook voor 60 +

Ga naar het forum

Steun ons