WaddenWandelen SP 4

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen16
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Waddenwandelen is wandelen in het grootste en meest afwisselende wandelgebied van Nederland. Het nieuwe Streekpad WaddenWandelen maakt deel uit van het netwerk Waddenwandelen (ruim 1200 km) en bestaat uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum.

Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Streekpad WaddenWandelen laat de eilanden in ruim 300 kilometer aan routes (incl. drie complete dagroutes op Texel) in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken. Zo krijgt het begrip waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van eiland naar vaste wal of omgekeerd.


Recente berichten over WaddenWandelen SP 4

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. graaf158

  In de routebeschrijving van SP4 (Texel 07) zit een foutje in de route. Volgens de GPX route moet je bij 15.6 km links van het water blijven lopen. Aan het einde van het weiland ligt een dichte bosschage waar geen pad meer doorheen is. En ook is in de verte geen brug over het water te ontdekken. Kortom dit lijkt dus een verkeerde weg. Door hier de route van het Noordhollandpad te volgen kan je het water oversteken (brug) en kom je 600 meter verder weer bij de geplande weg uit.

 2. Aat

  wie weet of de etappesuggestie op blz 148 voor Borkum klopt?
  Volgens mij is er op het eind van kaart 01-02 geen bushalte bij Grote Seejdyk.
  Aat

 3. loopjongen

  Met z'n vieren zijn we met het Waddenpad begonnen op Texel (24-25-26 april)
  Vanaf de eerste meters bij het Horntje ronduit schitterend, afwisselend en vrijwel asfalt vrij.
  Na de Mokbaai is het stuk langs de Horsmeertjes en door de Kreeftepolders prachtig en regelmatig hoorden wij nachtegalen zingen. De vogelrijkdom is hier enorm!
  De 3.3 km. strand die daarna volgen liepen erg zwaar omdat het 'harde' zand bij de vloedlijn een soort drijfzand bleek te zijn. De keuze was dus mul zand of drijfzand. Heerlijke geluncht bij paal 9 en doorgelopen tot 'Turfveld' bij de Westerslag. Deze eerste dag was heerlijk zonnig, de 2e dag bracht echter regen. Ter hoogte van De Koog waren we zo natgeregend dat we naar ons hotel aldaar uitweken. Na de lunch werd het weer droog en vervolgden we onze wandeling tot aan de Slufter, waar we afhaakten omdat het opnieuw begon te regenen. De slag door 'De Nederlanden', vlak voor de Slufter, bestaat uit schitterende oernatuur! De markering is uitstekend tot nu toe. De derde dag helaas niet meer gelopen ivbm meer regen en pool temperaturen.

  TIP: Tot 2016 voert de gemeente Texel een experiment uit in de vorm van de zgn. 'Texelhopper'. Op 200 punten verspreid over het eiland kun je na een telefoontje opstappen en naar elk gewenst punt worden vervoerd. Van te voren koop je hiervoor kaartjes voor €3,00 p.stuk. Tot een uur van te voren bel je je wensen door en je wordt keurig opgepikt! Echt ideaal voor de wandelaar. Zie VVV Texel of www.texelhopper.nl

 4. ErnstLeeuw

  Beste waddenwandelaars op Terschelling

  Van 12 juni t/m 21 juni 2015 vindt op Terschelling het Oerolfestival plaats. Over het hele eiland zullen er voorstellingen zijn.Tijdens het festival zelf kunnen er eventueel paden niet toegankelijk zijn. Nu is nog niet bekend welke dat precies zouden kunnen zijn. Een heel groot probleem zal dat niet zijn want een alternatief is er altijd wel en het zal alleen tijdens de voorstellingen zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Ernst de Leeuw, markeerder Terschelling.

 5. Team Wandelnet

  Beste Bram.

  Bedankt voor je bericht. Ik heb je melding doorgegeven aan de padcoordinator van Waddenwandelen.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

Ga naar het forum

Steun ons