Wandel naar je Werk dag

De eerste van april is het nationale Wandel naar je Werkdag. Dit fenomeen is afkomstig uit Amerika, waar Walk to Work Day inmiddels een jaarlijks terugkerende dag is. Reden voor Wandelnet om ook in Nederland op 1 april aandacht te vragen voor lopen. Loop je mee?

Wandelen voor je gezondheid
Dat wandelen gezond is, dat weten de meesten wel. Maar wist je ook dat elke dagelijks gelopen kilometer de kans op obesitas met 5% doet afnemen? En dat elke minuut wandelen je leven met 1,5 à 2 minuten verlengt? Of je nu van je voordeur naar je kantoordeur óf van de trein naar je werkplek loopt: elke meter is mooi meegenomen.

#wandelnaarjewerkdag
Om meer aandacht te vragen voor lopen, roept Wandelnet zo veel mogelijk mensen op om op vrijdag 1 april naar het werk te wandelen. Niet iedereen woont op loopafstand van zijn werk, maar het telt natuurlijk ook als je een deel van je reis te voet aflegt. Lopen van station naar je werk of van huis naar de bushalte of zelfs van je voordeur naar de parkeerplaats: alle beetjes helpen. Loop jij op 1 april naar je werk? Laat dit dan weten via Twitter met de #wandelnaarjewerkdag.

Wandelen in de mobiliteitswereld
Uit onderzoek blijkt dat we dagelijks 60 minuten reizen, waarvan bijna 10 minuten te voet. Toch is er in het mobiliteitsbeleid weinig aandacht voor voetgangers en wandelaars. Wandelnet zet zich hier voor in. “Het wordt tijd voor een Stimuleringsbeleid Lopen”, aldus Joep Naber (directeur Wandelnet). “Of je nu een ommetje maakt, het Pieterpad loopt, voor de Vierdaagse traint of naar je werk loopt; het zijn allemaal verplaatsingen te voet. Wandelen is leuk en gezond, maar draagt bovendien bij aan economische ontwikkeling en een duurzame samenleving.” Daarom pleit Wandelnet voor een veilige en aantrekkelijke infrastructuur voor de mens-te-voet, zowel voor wandelaars als voetgangers. Met de nationale Wandel naar je Werkdag wordt hier aandacht voor gevraagd.

 

 

 

 

Steun ons