Vijf tips om meer te wandelen tijdens je werkdag

Vijf tips om meer te wandelen tijdens je werkdag

25 maart 2022 - Wandelnet

Wist je dat fulltime medewerkers gemiddeld 9 uur stil zitten op een dag? Eigenlijk raar, want wandelen tijdens je werkdag is super simpel en maakt je ook nog eens productiever! Met deze vijf tips ben je klaar voor de Wandel Tijdens je Werkdag 2022

wtjwwvisual.png

Tip 1: Maak weetings

Bekijk nu alvast je agenda voor donderdag 7 april. Van welke afspraak kun jij een weeting (walk your meeting) maken? Voor tips hoe je van jouw weeting een succes maakt, bekijk deze tips.

Tip 2: Wandel náár je werk!

Wandel Tijdens je Werkdag is de dag om (een stuk) van je woon-werkverkeer te wandelen. Sta wat eerder op en doe je lijf en brein een plezier met een wandeling. Woon je te ver weg? Ga dan met het OV en stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto? Parkeer ‘m dan eens wat verderop. Werk je vanuit huis? Begin de dag dan met een Ommetje.

weeting

Tip 3: Maak een lunchwandeling

Neem je lunch eens mee naar buiten en geniet van al het moois dat er buiten te zien en te horen is. Gewoon met je lunchbroodje in de hand, even weg van de vier bekende muren en er lekker op uit. Je zal verbaasd staan van het effect.

Tip 4: Maak een brainwalk

Ben je alleen en loop je vast? Maak een brainwalk. Een goede manier als je op zoek bent naar inspiratie, als je vastloopt in je werk of voor het omdenken van een probleem. Meer weten? Bekijk de thuiswerktoolkit

WTJW-dag2

Tip 5: Bellen = wandelen

Elk belletje lopen! Word je op 7 april gebeld, spreek dan met jezelf af dat je elk belletje aan de wandel gaat. Zie je nu al een teams/zoom-meeting in je agenda staan? Kijk of deze telefonisch kan. Dan ben je ook even weg van de beeldschermen.

Nog een laatste tip

Alleen is ook maar zo alleen, moedig je collega’s aan om met je mee te doen. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en hoe jullie meer wandelen tijdens je werkdag. Deel het met ons via #wandeltijdensjewerk en tag @Wandelnet. Succes!

Krijg je jezelf of je collega’s niet overtuigd? Na het lezen van deze tien beweegredenen wil je niet langer meer stilzitten. 

 

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?