Wandeltip met een koninklijk tintje

Wandeltip met een koninklijk tintje

25 april 2023 - Wandelnet

Woensdag 27 april is het Koningsdag, we vieren dit jaar de 56e verjaardag van koning Willem-Alexander. Trek je oranje outfit aan en ga op pad! Voor iedereen die geen zin heeft om de hele dag te struinen over de vrijmarkt hebben we een wandeltip met een koninklijk tintje.

HvdV 20060320 10 Maarten van Rossumpad  het Loo Apeldoorn.JPG

Foto: Han van der Voet

Looroute

Afstand: 2,9 kilometer
Startpunt: Station Apeldoorn
Eindpunt: Bushalte Paleis Het Loo Gedenknaald (Jachtlaan/Amersfoortseweg)

De Looroute verbindt het station van Apeldoorn met Paleis Het Loo en geeft daar aansluiting op het Maarten van Rossumpad. Onderweg is goed te zien hoe het dorp Apeldoorn zich ontwikkeld heeft en in de loop der eeuwen gegroeid is door de komst van het Koninklijke hof naar Het Loo.

De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranje pijlen. Let op: vanaf het NS-station centrumzijde volg je eerst de grijze pijlen. Waar routes splitsen, volg je de oranje pijlen.

Bekijk routebeschrijving 

Bezoek aan Paleis Het Loo

Deze wandeling is perfect te combineren met een bezoek aan Paleis Het Loo. Het paleis ligt aan de rand van Apeldoorn en werd meer dan 300 jaar lang bewoond door de Oranjes. Er zijn prachtige paleisroutes en audioverhalen die het paleis en de bewoners tot keven brengen: van Mary tot Wilhelmina.Wil je het paleis, de tuinen en het stallenplein bezoek. Bekijk dan de website van Paleis het Loo voor meer informatie en tickets.

Verder wandelen op het Maarten van Rossumpad

Nog niet uitgewandeld? Vanaf Paleis Het Loo kun je doorwandelen op het Maarten van Rossumpad. Je stapt in op etappe 14 van Berg en Bos naar Vaassen (15,4 kilometer) en kunt de wit-rode markering volgen. De eerste zes kilometer liggen voor Paleis Het Loo, dus je wandelt nog 10 kilometer door in een koninklijke omgeving. In Vaassen ligt het mooie kasteel Cannenburch op je te wachten. Het is door Maarten van Rossum in de 16e eeuw gebouwd. Vanaf bushalte centrum Vaassen (5 minuten lopen) kun je de bus 204 nemen, deze brengt je naar Apeldoorn of Zwolle. 

Bekijk wandeling

Veel wandelplezier!

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?