Natuurwandelingen

Even heerlijk naar buiten, het groen in. Vogels spotten, de bossen door of gewoon genieten van mooie uitzichten. Ontdek de mooiste wandelingen door onze natuurgebieden. Ga bijvoorbeeld op pad over één van de boswachterspaden, door de boswachters van Staatsbosbeheer van harte aanbevolen!

Bekijk alle boswachterspaden

Aanraders dit seizoen

  • Boswachterspad: Bos

  • Boswachterspad: Beek en bos

  • Boswachterspad: Bos en heide

Wat zijn boswachterspaden?

De ‘boswachterspaden’ lopen in een rondje van tenminste 5 kilometer en zijn speciaal samengesteld en geselecteerd door de boswachter. Er zijn paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen maar ook langere afstanden voor avonturiers. Het bijzondere aan de boswachterspaden is dat boswachters voor elk van de vier seizoenen de mooiste routes van dat seizoen selecteren. Dus de wandelaar komt op het juiste moment op meest bijzondere plekjes.

Praktische informatie

Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop het keurmerk, een voetstap. Sommige routes zijn bewegwijzerd, sommige niet.

Indien er een gpx van de route beschikbaar is wordt de routelijn getoond op de kaart, zo niet dan is alleen het startpunt aangegeven en kunt u de kaart enkel downloaden als pdf.

De routes zijn ook te vinden op de website van Staatsbosbeheer.