Wandel naar je Werk-dag 2021

De editie van de Wandel naar je Werk-dag in april 2020 kon helaas niet doorgaan door de coronacrisis. Wij kijken daarom al uit uit naar de volgende editie op 8 april 2021. Wat in 2015 begon is nu een nationaal evenement dat al toe is aan haar 5e editie! De dag biedt iedereen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om je te verplaatsen en maakt je bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag. Loop jij ook op 8 april alleen of met collega's? 

"Een half uurtje naar mijn werk gelopen. Het was heerlijk!"

Deze organisaties doen al mee...

Op 8 april 2021 lopen duizenden mensen van diverse organisaties van huis naar werk. Ook jouw organisatie kan zich aanmelden om mee te lopen en zo hun medewerkers aan te moedigen. Kijk hier voor een overzicht van de deelnemende organisaties in 2019 en van dit jaar. 

Deelnemende organisaties 2019

Deelnemende organisaties 2021
Logo's.JPG

Alle stappen tellen

De Wandel naar je Werk-dag biedt jou de kans om lopen een keer uit te proberen als manier om je te verplaatsen. Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om de hele afstand naar het werk te lopen. Daarom tellen alle stappen mee. Parkeer eens wat verder weg dan normaal, loop van je huis naar de trein, van de bus naar je bureau óf helemaal van je voordeur naar de kantoordeur. Deelnemer Johan deed al eerder mee en vindt het heerlijk om de auto deze dag te laten staan: “Ik kon een keer wandelend langs de file!”.

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houdt je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit”.

Aanmelden organisatie

Wil jij jouw organisatie aanmelden voor de Wandel naar je Werk-dag 2021? Super leuk! Klik op de button hieronder en vul het aanmeldformulier in. 

Aanmelden als organisatie

Individueel aanmelden

Wil jij ook meedoen aan de Wandel naar je Werk-dag 2021? Meld je hieronder direct aan en maak ook kans op mooie prijzen. 

Aanmelden als individu

 • BLK-Wandelnaarjewerkdag-355.jpg

  Promopakket

  Wil jij een poster ophangen of misschien een flyer delen? Download materialen uit ons promopakket.

  Naar het promopakket
 • Kasteel dineren_prijs_wandelnaarjewerkdag.jpg

  Prijzen

  Meedoen aan de Wandel naar je Werk-dag betekent ook kans maken op mooie prijzen!

  Meer info over de prijzen
 • Myrte en Eva Beesd.jpg

  Nodig uit

  Wil jij met anderen samen lopen of wil je anderen uitnodigen om ook te gaan lopen? Nodig ze dan direct uit!

  Nodig meer deelnemers uit

Aansluitende projecten

Vanuit Wandelnet organiseren wij de Wandel naar je Werk-dag niet zomaar. Door middel van de Wandel naar je Werk-dag maken we werknemers en werkgevers bewust van de gezondheidsvoordelen van bewegen naar en tijdens werk. Ook tonen we willen we het belang van voetgangers aan tonen. Hieronder zijn twee projecten te vinden die hierop verdergaan.  

Ruimte voor lopen

Werken in Beweging

Wandelnet en Fietsersbond brengen samen Werken in Beweging. We vormen met belanghebbende partijen een alliantie die bewegen naar, tijdens en van het werk stimuleert. Zo werken we aan een onafhankelijk kennisplatform voor werkgevers en onderzoeken we de gezondheidseffecten van het stimuleren van actieve mobiliteit en bewegen tijdens werk.
Werk je mee?

Wandelnet_Werken in Beweging_3.png

Ruimte voor Lopen

Platform Ruimte voor Lopen is een samenwerking van organisaties en professionals die willen bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Meer ruimte voor lopen in het hoofd, in het beleid en buiten. Het platform maakt het gezamenlijk belang van lopen zichtbaarder, vergroot en verbindt de kennis over lopen en deelt goede voorbeelden. Het biedt een plek voor uitwisseling en samenwerking. Meer informatie

190919 Definitieve logo Ruimte voor lopenjpg

Wandel naar je Werk-dag 2021

Mis het niet!