PERSBERICHT
Amersfoort, 26 februari 2020

Presentatie Streekpad Westfriese Omringdijk

A.s. vrijdag presenteert Wandelnet samen met Recreatieschap Westfriesland de route en gids van het nieuwe Streekpad Westfriese Omringdijk. Tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht overhandigt Ankie van Dijk, directeur Wandelnet de wandelgids aan Nico Slagter (voorzitter Recreatieschap Westfriesland).

Wandelen langs een icoon in het Noord-Hollands landschap
De Westfriese Omringdijk dateert van ongeveer 1250. Eeuwenlang hebben inwoners van het waterland gewerkt aan de dijk die hen moest beschermen tegen het water. Tegen de stormen uit het noordwesten en de dreiging van wat toen de Zuiderzee was. De 150 km lange route volgt de iconische, eeuwenoude Westfriese Omringdijk in Noord-Holland. 

Omringd door land en water
Padcoördinator en Wandelnetvrijwilliger Pim Kuipers benadrukt het unieke karakter van het nieuwe streekpad. "Het is een historisch èn actueel samenspel van land en water, stad en regio, natuur en cultuur. Je bent echt omring door de pracht van land en water."

De route voert van Hoorn langs de Schermer naar Alkmaar en vervolgens langs het Noordhollandsch kanaal. Wandelaars lopen langs een hoge smalle dijk naar Schagen. Onderweg zijn de restanten te zien van dijkdoorbraken in de vroege middeleeuwen. Via kasteel Radboud in Medemblik vervolgt de route naar Enkhuizen, met tastbare herinnering aan de VOC-tijd.

Kortom met deze route wordt een nieuwe parel aan het wandelnetwerk Noord-Holland en dat van LAW's (Lange-Afstands-Wandelpaden) en streekpaden toegevoegd.

Samenwerking
Het streekpad is een initiatief van Recreatieschap Westfriesland en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland. Het beheer en onderhoud worden verzorgd door Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap Westfriesland en vrijwilligers van Wandelnet. 

Persinformatie

Programma presentatie
15.00 uur: Opening- Ankie van Dijk (directeur Wandelnet)
15.10 uur: Streekpad Westfriese Omringdijk in vogelvlucht - Pim Kuipers (padcoördinator)
15.40 uur: Overhandiging eerste exemplaren wandelgids Streekpad Westfriese Omringdijk door Ankie van Dijk aan Nico Slagter (voorzitter Recreatieschap Westfriesland) en vrijwilligers van de padwerkgroep Westfriese Omringdijk.
Mocht u bij de presentatie aanwezig willen zijn neem dan contact met ons op via info@wandelnet.nl.  

Contactpersonen
Pim Kuipers, padcoördinator Stichting Wandelnet
pkuipers@wandelnet.nl, 06-10207136

Thomas van Rest, communicatie Stichting Wandelnet:
tvanrest@wandelnet.nl, 06-48228599

Renate Zwart, Recreatieschap Westfriesland
R.Zwart@recreatieschapwestfriesland.nl, 0228-534940

Beeldmateriaal
Foto te gebruiken met vermelding fotograaf Ad Snelderwaard.

logo-recreatieschap-WF (  logo Wandelnet.jpgLogo recreatie Noord-Holland.jpgLogo 2 Noord-Holland PNH_C_cmyk_pos.jpg

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid