8 april 2021
Persbericht
Amersfoort, 6 april 2021

Oproep aan werkend Nederland: loop donderdag 8 april 2021 mee met de Wandel tijdens je Werk-dag: aan wie geef jij het stokje door?

Aandacht voor wandelend vergaderen: lancering weetingroutes Amersfoort op Wandel tijdens je Werk-dag

Amersfoort, 8 april 2021 - Wandelnet kreeg de afgelopen vijf jaar werkend Nederland aan het wandelen door werkenden het woon-werkverkeer lopend te laten afleggen. Dit jaar wordt heel werkend Nederland opgeroepen om te wandelen tijdens een (thuis)werkdag. De aftrap van de dag vindt plaats op donderdag 8 april om 10.00 uur bij Stichting Wandelnet met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette. Gelijktijdig worden drie weetingroutes (walking meeting routes) officieel gelanceerd. Amersfoort is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijk te maken. Een weeting maakt productiever, creatiever en gezonder.

Wandel tijdens je Werkdag-Estafette in Amersfoort
Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat trapt de estafette af door middel van een videoboodschap waarin ze de waarde van wandelen benadrukt en draagt het wandelstokje als eerste over aan Ankie van Dijk, directeur Wandelnet. Ankie van Dijk loopt vervolgens samen met wethouder Hans Buijtelaar van gemeente Amersfoort een deel van de weetingroute. Buijtelaar benadrukt het belang van wandelen, en het vaker inplannen van een weeting tijdens je werkdag: “Er wordt wat afgewandeld; voor beweging, sport, ontspanning, maar ook voor boodschappen, naar het werk, als manier om elkaar prettig te ontmoeten. Dat geeft ons als gemeente ook de taak om te zorgen dat Amersfoort een stad is waar je goed kúnt lopen. Dat regelen we met een Amersfoorts loopplan: we maken de stad loopvriendelijker en zo gezonder.” Programmadirecteur Alles is Gezondheid Karen van Ruiten, directeur Staatsbosbeheer Sylvo Thijsen, directeur Arcadis Marjan den Braber lopen ook mee tijdens de estafette. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en ambassadeur van de Ommetje-app, sluit de estafette af met een videoboodschap en draagt het wandelstokje over aan de rest van Nederland.

Wandelgedrag vasthouden
De Wandel tijdens je Werk-dag is een goede opstap om wandelen meer te integreren in organisaties. Directeur Wandelnet Ankie van Dijk hoopt met de estafette een grote beweging te veroorzaken, ook na 8 april: “Uit onderzoek van Wandelnet (jan, 2021) blijkt dat een rondje lopen de meest populaire dagactiviteit van (thuis)werkend Nederland is. Met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette willen we dan ook de wandelbeweging op gang houden. Wandelen tijdens werk is niet alleen vandaag of tijdens de lockdown van belang. Dit wandelgedrag moeten we met elkaar vasthouden.”

Doe mee met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette! Ontdek een weetingroute bij jou in de buurt en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerkdag. Aan wie geef jij het estafettestokje door?

Persinformatie

Meer informatie en beeldmateriaal
Stichting Wandelnet | www.wandeltijdensjewerkdag.nl
City Deal Ruimte voor Lopen | https://agendastad.nl/citydeal/ruimte-voor-lopen/
Weetingroutes | https://www.weeting.nl/ontdekken/
Feiten & cijfers | https://www.wandelnet.nl/feiten-cijfers

Contact
Marjolein Antonides, Campagneleider Wandel tijdens je Werk-dag
Tel: +31 6 30 82 90 67
E-mail: mantonides@wandelnet.nl

Interview
Ankie van Dijk en Karen van Ruiten zijn beschikbaar voor interviews, ook voorafgaand aan 8 april. Zie de contactgegevens hierboven.

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid