Wandelroute door de fruittuin van Nederland
PERSBERICHT
vrijdag 9 september 2022

Overhandiging nieuwe wandelgids van het Betuwepad

Bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Letterlijk zelfs, want wandelen is een perfecte manier om de streek te ontdekken. Het nieuwe Betuwepad wijst je de weg. Donderdag 8 september overhandigde Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) het eerste exemplaar van de wandelgids aan Peter van 't Hoog (gedeputeerde Provincie Gelderland).

Het ‘kersverse’ Streekpad begint en eindigt bij het station in Tiel en is 146 kilometer lang. Het is een grote, rondgaande wandelroute door de Betuwe, die is op te splitsen in kleinere etappes. Zo kun je er een meerdaagse tocht van maken. Het pad doorkruist de gemeente Buren, gemeente West Maas en Waal, gemeente Neder-Betuwe en de gemeente West Betuwe. Het Betuwepad biedt volop variatie. Graspaden, dijken en stille asfaltweggetjes leiden je door een kleinschalig rivierenlandschap met afwisselend boerderijen, molens, forten, dorpen en stadjes. In het voorjaar kun je genieten van bloeiende boomgaarden, in de nazomer wandel je langs fruitstalletjes.

Fruittuin van Nederland
Het was een feestelijke bijeenkomst op 8 september tijdens de ‘appeloogstmaand’. De vrijwilligers van het Betuwepad waren te gast middenin de boomgaarden in Ommeren. Gedeputeerde Peter van ’t Hoog nam donderdag het eerste exemplaar van de wandelgids van het Betuwepad in ontvangst uit handen van Ankie van Dijk, directeur Wandelnet. Ankie van dijk: “Toch opvallend dat juist de Betuwe geen meerdaags wandelpad kende. Met het Betuwepad komt daar verandering in. Het 146 kilometer lange Streekpad geeft de wandelaar toegang tot de fruittuin van Nederland. Het is een mooie aanvulling op het bestaande wandelnetwerk van 12.000 kilometer.”

Parelsnoer door de Betuwe
Wethouder Rutger van Stappershoef van de gemeente West Betuwe is de nieuwe ambassadeur van het Betuwepad. Hij neemt het stokje over van Jan de Boer. Voormalig burgemeester van Buren en ‘geestelijk vader’ van het Betuwepad. Van Stappershoef is trots op het nieuwe Betuwepad. “Dankzij een goede samenwerking tussen vrijwilligers, gemeenten, provincie en Wandelnet is de regio een gevarieerd wandelpad door de gehele Betuwe rijker. Een sprekend voorbeeld van samenwerking over gemeentegrenzen heen. Het is een prachtig ‘parelsnoer’ geworden dat alle mooie facetten van de Betuwe laat zien. Het pad verbindt alle unieke parels in de regio en verrast zowel inwoner als bezoeker.”

Meer informatie over het Betuwepad is te vinden op de website van Wandelnet: www.wandelnet.nl/betuwepad. Hier kunt u ook de gids bestellen.

Betuwepad cover

Noot voor redactie/niet voor publicatie

Bijschrift afbeelding:     
Foto: © Wandelnet - Luuk Gijselhart
Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) overhandigt de eerste exemplaren van de Betuwepadgids aan gedeputeerde Peter van ’t Hoog (rechts) en wethouder Rutger van Stappershoef (links) van de gemeente West Betuwe.

De afbeeldingen mogen gebruikt worden onder vermelding van de fotograaf. Voor vragen over het Betuwepad kunt u contact opnemen met Tari Simonis, communicatiemedewerker Wandelnet via tsimonis@wandelnet.nl.

Aanvragen recensie-exemplaar
Gaat u schrijven over het Betuwepad en wilt u een recensie-exemplaar ontvangen? Stuur dan een e-mail met het adres waarop u de wandelgids wilt ontvangen en vermeld bij uw aanvraag waar u publiceert en de geplande publicatiedatum. 

Het Betuwepad is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Gelderland, de Regiodeal FruitDelta Rivierenland en het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland.

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Privacybeleid