Wandel Tijdens Je Werkdag op 7 april
Persbericht en -uitnodiging
april 2022

Wandelnet roept werkend Nederland op 7 april op om te wandelen tijdens je werkdag

Heel werkend Nederland wordt opgeroepen om op donderdag 7 april te wandelen tijdens de (thuis)werkdag. Fulltime medewerkers zitten gemiddeld 9 uur stil op een dag. Daarom organiseert Stichting Wandelnet voor de zesde keer de Wandel Tijdens Je Werkdag.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen trapt de zesde editie van Wandel Tijdens Je Werkdag af met een videoboodschap waarin zij werkend Nederland oproept om te wandelen tijdens werkuren. Heijnen benadrukt dat wandelen goed is voor de gezondheid en voor de geest.

Lancering weetingroutes in Rotterdam
Tijdens Wandel Tijdens Je Werkdag lanceert werk- en wandelstad Rotterdam drie speciaal uitgezette weetingroutes. Een weeting staat voor walk your meeting en is een overlegvorm om wandelend te vergaderen. Vanaf 13:00 uur vindt de officiële opening plaats op het stationsplein van Rotterdam Centraal. Arcadis vertelt als één van de werkgevers uit het gebied waarom zij wandelen tijdens werk stimuleren. Wethouder Judith Bokhove opent de drie weetingroutes die daarna voor het eerst gewandeld worden door werknemers uit Rotterdam Central District. Rotterdam is een van de steden van de Citydeal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens het werk stimuleert door wandelend vergaderen aantrekkelijker te maken.

Wandelacties in heel Nederland
Overal in Nederland organiseren bedrijven op 7 april wandelacties om aandacht te vragen voor de positieve effecten van wandelen tijdens werk. Zo organiseert a.s.r. Vitality van 4 tot 8 april een eigen challenge waarmee deelnemers punten kunnen verdienen door te wandelen tijdens werkuren. Gemeente Deventer roept op haar beurt werknemers op om náár het werk te wandelen en legt vitaliteitspakketjes klaar bij de cateraar. Ook Zorg van de Zaak houdt deze week weetings en doet met verschillende klanten mee aan het Via Vierdaagse programma van de KWBN. Daarnaast nemen werknemers door het hele land ook zelf het initiatief om meer te wandelen tijdens hun werkdag.

Wandelgedrag vasthouden
De Wandel Tijdens Je Werkdag is een goede opstap om wandelen meer te integreren in organisaties. Directeur Wandelnet Ankie van Dijk: “In de pandemie is wandelen voor, tijdens en na het werk populairder dan ooit geworden. Uit onderzoek van Wandelnet blijkt dat maar liefst 83% van de Nederlanders die meer zijn gaan wandelen, dat na de pandemie wil blijven doen. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag willen we werkgevers erop attenderen om wandelen te blijven stimuleren bij werknemers.”

Onderbreek het zitten met wandelen en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerk @wandelnet.

-------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Persuitnodiging
Pers is van harte uitgenodigd om wandelacties uit het hele land in beeld te brengen. Dit kan bij de lancering van de weetingroutes in Rotterdam tussen 13:00 en 14:30 uur. Zorg van de Zaak Netwerk nodigt pers uit om langs te komen bij één van de weetings. Neem voor deze of andere acties contact op via onderstaande gegevens.

Videoboodschap Staatssecretaris beschikbaar
De videoboodschap van staatssecretaris Heijnen zal op woensdag 6 april worden meegestuurd met het persbericht en is onder embargo tot donderdag 7 april 6:00 uur. Daarna is de boodschap vrij te publiceren.

Interview
Directeur van Wandelnet Ankie van Dijk is beschikbaar voor interviews, ook voorafgaand aan 7 april. Neem contact op met de campagneleider voor een afspraak.

Meer informatie en beeldmateriaal
Stichting Wandelnet | wandeltijdensjewerkdag.nl
Feiten en cijfers Wandelnet | wandelnet.nl/wandelmonitor-2021
City Deal Ruimte voor Lopen | agendastad.nl/citydeal/ruimte-voor-lopen/
Weetingroutes Rotterdam | https://rotterdam-centraldistrict.nl/
Videoboodschap staatssecretaris Heijnen | wordt verstuurd op woensdag 6 april
Weetingroutes algemeen |weeting.nl/ontdekken/

Contactgegevens
Campagneleider Tessa de Leede | wtjw@wandelnet.nl | 06-43219512
Wandelnet algemeen | info@wandelnet.nl | 033 - 465 36 60

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Privacybeleid