Wandelmonitor 2021

Wandelnet presenteert de Wandelmonitor 2021

Ongeveer tweederde van alle Nederlanders maakte afgelopen jaar een wandeling van tussen de 5 en 10 kilometer! Dat blijkt uit de cijfers van de Nationale Wandelmonitor 2021, die Stichting Wandelnet donderdag 2 december officieel overhandigde aan gedeputeerde Arne Schaddelee van de provincie Utrecht. Met zo’n 1,8 miljard ommetjes en 1,1 miljoen Nederlanders die op wandelvakantie gaan, groeit wandelen in de volle breedte. Sinds de coronacrisis wordt er massaal gewandeld: vooral door jongeren. Van de Nederlanders die meer zijn gaan wandelen, wil maar liefst 83% dat na de pandemie blijven doen. Een inspirerend onderzoeksrapport met spraakmakende interviews dat inzoomt op de ontwikkelingen en kerncijfers op het gebied van wandelen in Nederland.
Lees je mee?

Download de Wandelmonitor

Videointerview voorafgaand: Ankie van Dijk, directeur Wandelnet, in gesprek met Erik Scherder!

"Het moment dat Wandelnet de Wandelmonitor aanbiedt heeft echt een geweldige timing, precies op een moment dat bewegen cruciaal is voor de gezondheid. Een geweldige stap naar een nieuw Nederland, waar bewegen en wandelen een normaal onderdeel van onze dag wordt!", Erik Scherder, Hoogleraar Klinische Neuropsychologie.

Bekijk de video

Steun ons en help mee...

Wandelnet zet zich ruim veertig jaar in voor de belangen van wandelaars in Nederland. Naast schitterende routes van goede kwaliteit zet Wandelnet zich ook in op het gebied van onderzoek en beleid. Voor de vierde keer brengt Wandelnet de Nationale Wandelmonitor uit. Steun jij het belang van wandelend Nederland? Help mee, word donateur én ontvang daarnaast leuke extraatjes!

Ontwerp zonder titel (6).png

Op de hoogte blijven?

Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven