PERSBERICHT
Amersfoort, 9 juni 2021

Lancering nieuwe NS-wandeling 'Duinen van Zoutelande'

Zingend naar Zeeland …
Goed nieuws voor liefhebbers van de NS-wandelingen. Wandelnet heeft vandaag op haar website de nieuwe NS-route 'Duinen van Zoutelande' gelanceerd. Bløf wist het al lang ...

De populaire NS-wandelingen worden bij Wandelnet gemaakt, in opdracht van de NS. En beschreven, gecontroleerd en gemarkeerd door vrijwilligers.

Struinen over het strand, steile duinen beklimmen en je verwonderen over grote schepen die af en aan varen over de Westerschelde, dat zijn de ingrediënten van de nieuwe 19 km lange NS-route ‘Duinen van Zoutelande'.

Via de boulevard in Vlissingen loop je naar het Nollestrand. Van begin tot eind in Westkapelle volg je de wit-rode markeringen van het lange-afstand-wandelpad Nederlands Kustpad.

Op de hoge duintoppen – de duinen van Zoutelande behoren tot de hoogste van ons land – geniet je van prachtige vergezichten over de drukbevaren Westerschelde. Aan de andere kant ligt het weidse land van Walcheren, met de kerktoren van Middelburg aan de horizon. De vuurtoren van Westkapelle, van verre al te zien, komt steeds dichterbij.

Nieuw concept NS

De nieuwe NS-wandeling Duinen van Zoutelande past goed in het nieuwe NS-concept: beginnen met je wandeling bij een station en eindigen bij een bushalte. Sietske de Vet is verantwoordelijk voor het jaarlijks ontwikkelen van de nieuwe routes en het onderhoud van de NS-wandelingen. ,,Het past precies in de plannen van NS om mee te bewegen met de veranderende behoeftes van de reiziger: meer gemak en flexibiliteit, van deur tot deur. Daarom stimuleert NS naast de vertrouwde treinreis ook andere diensten zoals een OV-fiets, een deelauto, gebruikmaken van P+R op een parkeerterrein bij een station of het reizen met bus, tram en metro. ‘Ik ben blij dat de wandelaars hier zijn’, grapt ze verwijzend naar de tekstregel ‘Ik ben blij dat je hier bent’ van de populaire song ‘Zoutelande’ van de band Bløf. 

Normaliter verschijnen er elk jaar nieuwe NS-wandelingen, maar corona gooide vorig jaar roet in het eten. Wandelnet is blij dat er nu wel een nieuwe route is uitgebracht. 

In deze regio is het gemiddeld genomen zonniger dan elders in ons land. Een extra reden om naar Zeeland te gaan en de NS-wandeling te lopen. Dus: pak je rugzak, trek de wandelschoenen aan, stap in de trein en kom naar Walcheren!

www.wandelnet.nl

PERSINFORMATIE

Contactpersonen
Sietske de Vet, coordinator NS-wandelingen, sdevet@wandelnet.nl

Jolanda Denekamp, communicatie Stichting Wandelnet:
jdenekamp@wandelnet.nl, 06-20045274 

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid