Persbericht
Amersfoort, 25 maart 2021

Ook voor Wandelnet stond het jaar 2020 grotendeels in het teken van COVID-19. Met onverwachte effecten: Nederland ging massaal aan de wandel!

Door lockdowns en thuiswerken in plaats van op kantoor, werd wandelen een uitje of een welkome break.

Wandelnet speelde in op kansen tijdens de coronacrisis: het #rondjelopen werd gestimuleerd tijdens de lockdown en het thuiswerken. Op onze website publiceerden we nieuwe rondwandelingen. Veel (thuis)werkers onderbraken hun werkdag voor een #rondjelopen. En omdat wandelen van A naar B lastig werd omdat reizen met het openbaar vervoer werd ontraden, werden en zijn deze rondwandelingen razend populair.

Corona had ook veel invloed op onze manier van werken bij Wandelnet. Fysieke (groeps)bijeenkomsten met onze vrijwilligers werden vervangen door digitale momenten. Dat gold ook voor de viering van ons 40-jarig jubileum in oktober.

In 2020 zijn vrijwel alle regionale wandelnetwerken aangesloten bij de routedatabank. Met bijna 40.000 kilometer knooppuntnetwerken, is de routedatabank een nog sterker instrument geworden. Zuid-Limburg rolt in 2021 een knooppuntennetwerk uit, evenals Utrecht-Oost en dan zijn alle wandelknooppuntnetwerken ondergebracht bij Wandelnet en is een landelijk dekkend wandelnetwerk een feit!

Meer weten:

lees het Jaarverslag 2020, als pdf te downloaden op onze website.

Persinformatie

Voor meer informatie: Jolanda Denekamp, communicatiemedewerker Wandelnet, 06-20045274, e-mail: jdenekamp@wandelnet.nl

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid