Donderdag 6 april is het Wandel Tijdens Je Werkdag 2023
Persuitnodiging
donderdag 30 maart 2023

Donderdag 6 april: Wandel Tijdens Je Werkdag 2023

Wist je dat? De helft van werkend Nederland heeft een zittend beroep. Bijna 4 miljoen Nederlanders zitten te lang op een normale werkdag: gemiddeld wel 9,1 uur per dag. Veel te lang, hoogste tijd voor verandering! Daarom roepen Wandelnet en de provincie Utrecht op donderdag 6 april werknemers en werkgevers op in heel Nederland om dat zitten te onderbreken tijdens de zevende editie van de landelijke Wandel Tijdens Je Werkdag. We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de feestelijke bijeenkomst op het Provinciehuis in Utrecht.

De ‘Wandel Tijdens Je Werkdag’ is een landelijke campagne van Wandelnet die jaarlijks wordt gehouden op de eerste donderdag van april, dit keer op 6 april. Ankie van Dijk directeur van Wandelnet: “Wandelen is bij uitstek de manier voor werknemers om het langdurige zitten te onderbreken en effectief bezig te zijn met de gezondheid onder werktijd. Een korte wandeling zorgt voor extra creativiteit, wandelend vergaderen geeft andere gesprekken en helpt bij sociale contacten.”

Wandelacties in heel Nederland
Vanaf 6 april kunnen werknemers en werkgevers twee weken lang meedoen aan de campagne door wandelen zoveel mogelijk te integreren in de werkdag. Organisaties konden hiervoor materialen aanvragen zoals banners, posters en stickers om meer bewustwording te creëren onder werknemers over het belang en de voordelen van wandelen op een werkdag. Meerdere grote bedrijven organiseren inmiddels al leuke wandelactiviteiten, zo organiseert a.s.r. verzekeringen bijvoorbeeld een eigen wandel-challenge, stapt kantorenpark Rijnsweerd naar buiten om al wandelend paaseieren te zoeken. Daarnaast gaan werknemers van organisaties in heel Nederland (deels) wandelen van en naar hun werk en tijdens hun werk naar buiten voor weetings en lunchwandelingen.

Feestelijke bijeenkomst in de provincie Utrecht
Het Provinciehuis van Utrecht is speciaal voor de campagne gehuld in de Wandel Tijdens Je Werkdag-sferen. Op deze locatie vragen Wandelnet-directeur Ankie van Dijk en Arne Schaddelee, gedeputeerde Mobiliteit bij de provincie Utrecht, aandacht voor het belang van wandelen tijdens een normale werkdag. De uitkomsten van het onderzoek dat Kantar Public heeft uitgevoerd in opdracht van Wandelnet en de provincie Utrecht worden gepresenteerd. Daarnaast verwelkomen we eregast Carl Verheijen, voorzitter van de Beweegalliantie. Ook worden er twee gloednieuwe weetingroutes (routes voor een wandelend overleg) in de directe omgeving van het Provinciehuis gelanceerd.

Onderbreek het zitten met wandelen en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerk @wandelnet.

----------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

Persuitnodiging
Pers is van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens de feestelijke bijeenkomst van de Wandel Tijdens Je Werkdag.

Wat: Feestelijke bijeenkomst Wandel Tijdens Je Werkdag
Wanneer: donderdag 6 april, 10:30 en 13:00 uur, 11.00-11.45 uur opening, 11.45-12.00 uur persmoment en 12.00-13.00 uur onthulling en lopen weetingroutes
Waar: Foyer van het Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht
Aanmelden: Graag vooraf aanmelden met vermelding van medium bij Tari Simonis.

Interview
Wandelnet-directeur Ankie van Dijk is beschikbaar voor interviews, ook voorafgaand aan donderdag 6 april. Een afspraak maken kan via Tari Simonis.

Meer informatie en beeldmateriaal
Stichting Wandelnet | wandeltijdensjewerkdag.nl
Weetingroutes algemeen | weeting.nl/ontdekken/

Contactgegevens

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid