WTJW 2023: wandel tijdens je werkdag!

Wandel Tijdens Je Werkdag

Op de Wandel Tijdens Je Werkdag roept Wandelnet jaarlijks heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens jouw (thuis)werkdag! Daarmee ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever. Tel dus uit je winst, werk aan de gezondheid en ga aan de wandel tijdens jouw werkdag!

Op naar 6 april 2023

Op donderdag 6 april is de volgende editie van Wandel Tijdens Je Werkdag. Deze dag wordt gehost door provincie Utrecht. Houd voor meer informatie deze pagina in de gaten of stuur een mailtje naar wtjw@wandelnet.nl.

wtjw@wandelnet.nl

Terugblik: 7 april 2022

In regen, hagel en met zonnestralen kon er tijdens deze zesde editie van Wandel Tijdens je Werkdag gewandeld worden. De weersomstandigheden waren niet perfect, toch gaf werkend Nederland gehoor aan onze oproep om het zitten te onderbreken met wandelen. Via #wandeltijdensjewerkdag deelden diverse bedrijven en werknemers hun wandelacties.

Aftermovie

Directeur Ankie van Dijk

"We kwamen uit die stoel en gingen wandelen. Van Ommetjes tot lange wandelingen naar kantoor tot onderlinge fotowedstrijden en een hoop weetings (wandelende vergaderingen). Ik heb veel mooie initiatieven van bedrijven en werknemers voorbij zien komen. Ik kijk uit naar de volgende Wandel Tijdens je Werkdag: 6 april 2023"

Ankie van Dijk

Lancering weetingroutes Rotterdam

In werk- en wandelstad Rotterdam hebben we samen met Gemeente Rotterdam en Rotterdam Central District drie gloednieuwe weetingroutes gelanceerd. De nieuwe routes helpen werkend Rotterdam om binnen het Rotterdam Central District te wandelen.Bewust werd gekozen voor Rotterdam, één van de steden van de Citydeal Ruimte Voor Lopen. De gemeente plaats de wandelaar op een voetstuk. Zo zijn er maar liefst 3.250 km stoep en 9.880 bankjes.

Wethouder Judith Bokhove: “Lopen is leuk, je beleeft de stad op een bijzondere manier, omdat je op veel meer plekken kunt komen. Lopen is ook gezond. Voor de stad: je vervuilt de lucht niet als je loopt. En voor jezelf, omdat bewegen gezond is voor je lichaam en geest. We willen de werknemers in onze stad dus verleiden vaker te lopen en een weetingroute helpt daarbij.”

Lancering weetingroutes Rotterdam.jpg

Ommetje Bedrijven Challenge

Voorafgaand aan de Wandel Tijdens Je Werkdag organiseerden we samen met de Hersenstichting de Ommetje Bedrijven Challenge. Bedrijven uit vijf verschillende branches namen het tussen 7 maart en 7 april tegen elkaar op in de Ommetje-app van de Hersenstichting. Er werden maar liefst 8.934 weetings gewandeld. PinkRoccade Ziekenhuizen uit Nieuwegein is de winnaar! Zij winnen een lezing van professor neuropsychologie Erik Scherder.

PinkRoccade Ziekenhuis.jpg

Tot volgend jaar!

Gedeputeerde Arne Schaddelee van Provincie Utrecht nam het stokje over van wethouder Judith Bokhove van Gemeente Rotterdam. Zij zijn volgend jaar gastheer van de Wandel Tijdens Je Werkdag:

Gedeputeerde Arne Schaddelee: “Ik maak me er hard voor om wandelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik vind het dan ook geweldig dat provincie Utrecht volgend jaar host is van de Wandel Tijdens Je Werkdag, op 6 april 2023!”

Blijf het zitten onderbreken met wandelen en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerk. Tot volgend jaar!

Gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Judith Bokhove estafette stokje.jpg

Wandel Tijdens Je Werkdag visual

Tips om te blijven wandelen:

1. Maak weetings! Van welke afspraak kun jij een weeting (walk your meeting) maken? Voor tips hoe je van jouw weeting een succes maakt, check deze weetingtips.

2. Wandel náár je werk! Wandel (een stuk) van je woon-werkverkeer. Ga je met het ov, stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto, parkeer ‘m dan eens wat verderop. Werk je vanuit huis, begin de dag dan met een ommetje.

3. Met een broodje in de hand! Neem je lunch eens mee naar buiten en verken je werkomgeving.

4. Maak een brainwalk! Voor het bedenken van nieuwe ideeën, omdenken van een probleem, of het openbreken van een writer’s block. Tips? Check de thuiswerktoolkit

5. Bij belletje lopen! Spreek met jezelf af dat je bij een belletje aan de wandel gaat.

Wandel Tijdens Je Werkdag nieuws

 1. Gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Judith Bokhove estafette stokje.jpg

  12 april 2022 om 10:52 Wandelnet

  Wandelen wordt steeds meer onderdeel van een werkdag

 2. PinkRoccade Ziekenhuis.jpg

  8 april 2022 om 17:29 Wandelnet

  PinkRoccade Ziekenhuizen wint Ommetje Bedrijven Challenge 2022

 3. Onderbreek het zitten met wandelen

  7 april 2022 om 07:00 Wandelnet

  Het is Wandel Tijdens Je Werkdag!

 4. wtjwwvisual.png

  25 maart 2022 om 10:26 Wandelnet

  Vijf tips om meer te wandelen tijdens je werkdag

Bekijk alle blogs

Estafettestokje in beweging

 1. Wandel Tijdens Je Werkdag 2022

  7 april 2022 om 16:44 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: Rotterdamse wethouder Judith Bokhove

 2. president-directeur marjan rintel.jpg

  9 juni 2021 om 09:51 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: president-directeur NS Marjan Rintel

 3. Marga de Jager-ANWB.jpg

  31 mei 2021 om 16:20 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: directeur ANWB Marga de Jager

 4. Marc van den Tweel portret - c Erik van der Burgt (2).jpg

  2 mei 2021 om 11:27 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel

Bekijk alle blogs

Aansluitende projecten en initiatieven

 • Werken in Beweging

 • Ruimte voor Lopen

 • Werken aan Wandelen