WTJW '24 | Wandel Tijdens Je Werkdag

Wandel Tijdens Je Werkdag '24

Op 4 april is het WTJW '24, host van deze editie is de provincie Drenthe!

Uit je hoofd, in de benen

Wist je dat... 30 minuten per dag wandelen de symptomen van depressiviteit met 36% kan verlagen? Uit onderzoek blijkt dat klachten onder werknemers over geestelijke gezondheid met 31% toenemen. Wandelen toevoegen aan de dagelijkse routine heeft een positief effect op de mentale gezondheid van werknemers. Genoeg beweegredenen om te wandelen: Wandelnet en provincie Drenthe willen dat iedereen kan wandelen, ook op een normale werkdag. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne ‘Uit je hoofd, in de benen’ en de vijf stappen roepen we werkgevers en werknemers op om donderdag 4 april 2024 samen met ons stappen te zetten. Ook in Den Haag gaven ze gehoor aan onze oproep, doe jij ook mee? #wandeltijdensjewerkdag

Bekijk de tips!

WTJW'24 onderzoek

In een tijd dat het aantal burn-outs toeneemt is wandelen de oplossing voor gezonde, productieve en tevreden medewerkers. In aanloop naar 4 april onderzochten we jullie ervaringen op het gebied van wandelen op de werkvloer in relatie met het thema van dit jaar. 'Bijna de helft van de respondenten zou meer willen bewegen tijdens de werkdag, maar dat lukt niet'.

Download rapport

#wandeltijdensjewerkdag

Gedragsverandering onstaat door bewustwording en dat is precies het doel van de WTJW-campagne '24. In een tijd waarin het aantal burn-outs toenemen verdient de mentale gezondheid aandacht. Kom in beweging en gebruik het wandelen op een werkdag als oplossing voor je mentale gezondheid. Of je nu als individu meedoet voor jezelf of als bedrijf om jouw werknemers op de werkvloer te activeren. #wandeltijdensjewerkdag

Activiteit aanmelden

'Werkwandelaars'

Op 4 april tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag wordt het boek 'Werkwandelaars' van schrijver W. Huijser officieel gepresenteerd. In het boek vind je spraakmakende verhalen over werkwandelaars en hun beroep. Daarnaast vind je achterin het boek ook tips en tools om zelf een werkwandelaar te worden!

Meer informatie

WinactieWTJW

Wie kent 'm niet? De beroemde stappenteller op je telefoon. Zet 'm aan, registreer hoeveel stappen jij per dag zet en deel een screenshot van het aantal stappen dat je heb gemaakt. Zo weet je precies hoeveel jij gewandeld hebt op een dag en met je inzending maak je kans op een Wandelnet-prijzenpakket! Dat kan via onderstaande button of naar wtjw@wandelnet.nl, meedoen kan van 1 t/m 10 april.

Stuur een screenshot

Vijf stappen

Door te wandelen ben je even weg van je werkplek, activeer je het brein en blijf je mentaal gezond én lichamelijk fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever. Tel uit je winst, werk aan de gezondheid en onderbreek het zitten op de Wandel Tijdens Je Werkdag ‘24. Zet jij samen met Wandelnet en Provincie Drenthe stappen naar wandelen op een werkdag?

1. Wandelen en mentale gezondheid

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat wandelen een enorm positief effect heeft op de mentale gezondheid van werknemers. In een tijd dat het aantal burn-outs alleen maar toeneemt is dit de oplossing voor gezonde, productieve en tevreden medewerkers. In hoeverre is wandelen bij jullie al onderdeel van een normale werkdag?
Download het rapport!

Test-4.png

2. Word een werkwandelaar

Wij bieden tools aan om door te stappen. Welke stappen moet je zetten om wandelen toe te voegen aan je dagelijkse routine? Maak jezelf of collega's bewuster door de voordelen van wandelen op een werkdag bij jullie op de werkvloer te visualiseren. Doe mee als individu of organisatie en ontvang online een pakket om tips, tricks en weetjes met posters, kaarten en stickers te visualiseren.

Test-7.png

3. Estafettestokje 'Wandelflitscheck'

Aan de hand van het estafettestokje en spraakmakende interviews voelen wij voorafgaand aan de Wandel Tijdens Je Werkdag op 4 april organisaties aan de tand door middel van de Wandelflitscheck van Werken in Beweging. Hoe goed scoren organisaties op het gebied van wandelen? Wij gaan bij ze langs! 

Type-Spontane-B.png

4. Lanceren weetingroutes

In de omgeving van Provinciehuis Drenthe in Assen en rondom het werkterrein in Hoogeveen lanceren we twee nieuwe weetingroutes. Het is makkelijk om te opperen dat werknemers meer moeten bewegen, maar zij moeten ook beschikken over de juiste tools! Op de Wandel Tijdens Je Werkdag '24 lanceren we de weeting-routes over het vernieuwde wandelnetwerk in Drenthe.

WTJW Visual 3.png

5. WTJW-dag op 4 april!

Wandelnet en de provincie Drenthe vieren op 4 april officieel de Wandel Tijdens Je Werkdag, 'uit je hoofd in de benen'. Op deze feestelijke dag lanceren we twee nieuwe weetingroutes, activeren we werknemers in de regio om in beweging te komen door te wandelen en presenteren we het nieuwe boek 'Werkwandelaars'. Een inspirerende dag met interessante sprekers en gasten.

WTJW Visual 1.png

Europees zitkampioen

Nederland is Europees zitkampioen, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau TNO. Meer dan een kwart van de werkende bevolking zit langer dan 8,5 uur per dag. In geen enkel ander Europees land zit zo'n groot deel van de bevolking zoveel uur per dag.

Lees meer

Woonwerkreis

De voorloper, toen bekend als de Wandel Naar Je Werkdag, werd in 2015 een groot succes. De oproep om speciaal voor deze dag van -en naar het werk te wandelen vond gehoor bij het grote publiek, en nog steeds: ook in '24 kan wandelen naar je werk een oplossing bieden om meer te bewegen. Parkeer de auto een stukje verder op, stap een halte eerder uit en wandel naar je werk! #wandeltijdensjewerkdag

Gebruik routeplanner

Wandel Tijdens Je Werkdag nieuws

 1. Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

  4 april 2024 om 08:02 Wandelnet

  Doe vandaag mee met de Wandel Tijdens Je Werkdag

 2. BLK-Wandelnaarjewerkdag-578.jpg

  28 maart 2024 om 14:40 Wandelnet

  Op donderdag 4 april is het Wandel Tijdens Je Werkdag

 3. beweegalliantie-fotografie-4-v2-988.webp

  28 maart 2024 om 11:42 Wandelnet

  Petitie voor meer bewegen op het werk

 4. Ontwerp zonder titel (45).png

  21 maart 2024 om 09:20 Wandelnet

  Presentatie boek 'Werkwandelaars' tijdens de WTJW-dag '24

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?