WTJW '23 | Wandel Tijdens Je Werkdag

Wandel Tijdens Je Werkdag '24

Op 4 april is het WTJW '24, meer informatie volgt snel. Bekijk alvast de terugblik van afgelopen jaar!

Wandelen op een werkdag

Wist je dat... De helft van werkend Nederland een zittend beroep heeft. Bijna 4 miljoen Nederlanders zitten veel te lang op een normale dag. Uit onderzoek blijkt dat werknemers met een zittend beroep gemiddeld 9,1 uur per dag zitten. Hoogste tijd voor verandering! Wandelnet en de provincie Utrecht vinden dat wandelen een vast onderdeel moet worden van een werkdag. Door middel van de 5 pijlers van de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne hebben Wandelnet en Provincie Utrecht in april '23 aandacht gevraagd voor meer beweging op de werkvloer, door extra te wandelen op een werkdag. Een succesvolle campagne, bekijk de aftermovie!

Terugblik vijf pijlers

Door te wandelen ben je even weg van je werkplek, activeer je het brein en blijf je gezond én fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever. Tel uit je winst, werk aan de gezondheid en onderbreek het zitten tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag '23. Wandelnet en de provincie Utrecht hadden de campagne ingericht o.b.v. vijf pijlers:

1. Estafettestokje 'Wandelflitscheck'

In aanloop naar de kick-off van de WTJW-campagne op 6 april '23 bezoeken we voorafgaand aande campagne meerdere organisaties aan de hand van het estafettestokje. Voor de start van de campagne gaan we langs bij organisaties voor een spraakmakend interview. Aan de hand van de 'Wandelflitscheck' van WerkenInBeweging kijken we hoe organisaties scoren op het gebied van wandelen.

1. Arne Schaddelee en Judith Bokhove estafette stokje.jpg

2. Lanceren weetingroutes

In de omgeving van Provinciehuis Utrecht lanceren we drie nieuwe weetingroutes. Het is makkelijk om te opperen dat werknemers meer moeten bewegen, maar zij moeten ook beschikken over de juiste faciliteiten. Op de Wandel Tijdens Je Werkdag '23 lanceren we twee routes rondom het Provinciehuis Utrecht en Kantorenpark Rijnsweerd. Benieuwd of er bij jou in de omgeving een weetingroute ligt? Bekijk alle weetingroutes in Nederland.

Lancering weetingroutes Rotterdam.jpg

3. Onderzoek wandelfaciliteiten

Uit eerder onderzoek, uitgevoerd door de KWBN en Zorg van de Zaak, blijkt dat 50% van de werknemers wil dat wandelen onderdeel wordt van een werkdag. Ondanks de goede wil zijn we daar nog niet. Het onderzoek van Wandelnet en de provincie Utrecht zoomt in op hoe het gesteld is met de wandelfaciliteiten rondom kantoorterreinen én wat er moet veranderen op weg naar gezonde werkplekken van de toekomst. Download het rapport!

WTJW-dag1.png

4. Een signingpakket op maat

Maak medewerkers bewuster door de voordelen van wandelen op een werkdag bij jullie op de werkvloer te visualiseren. Doe mee als organisatie aan de campagne en ontvang een pakket op maat o.b.v. jullie aanvraag. In het pakket zitten tips, tricks en weetjes die we door middel van banners, posters, kaarten en stickers visualiseren. Of vraag gratis de drukbestanden op en verzorgd het drukwerk zelf. Meld je organisatie aan en ontvang een pakket op maat!

wtjwwvisual.png

5. Kick-off WTJW-dag op 6 april!

Wandelnet en de provincie Utrecht lanceren deze dag twee nieuwe weetingroutes, daarnaast overhandigen we de resultaten van het onderzoek aan onze eregast en trappen we de campagne officieel af. Een combinatie van de pijlers moet leiden tot een perswaardige dag met veel aandacht. De aandacht is nodig om een nieuwe beweging te creëren, op weg naar gezonde werkplekken van de toekomst. Meld je aan voor de kick-off op 6 april!

Test-7.png

Hoe kan je meedoen?

Je kan als individu of als organisatie deelnemen aan de campagne WTJW '23. Deelnemen als individu is gratis. Na aanmeldingen ontvang je van ons tips, tricks, feitjes en weetjes om het wandelen op een werkdag zelf in de praktijk te brengen. Of doe mee als organisatie en activeer werknemers direct op locatie. Visualiseer aan de hand van posters, banners, stickers en compliment cards de voordelen van wandelen op een werkdag op de werkvloer. Activeer werknemers om het wandelen op een werkdag in de praktijk te brengen.
Let op: de aanmeldprocedure is inmiddels gesloten.

WTJW-dag4.png

Deelnemen als individu

Afstand & plaats
Gratis Heel Nederland
Extra info
Maak van wandelen een normaal onderdeel van je werkdag. Meld je aan en ontvang leuke tips, tricks en weetjes om het wandelen op een werkdag in praktijk te brengen. Of organiseer zelf een leuke activiteit binnen jouw organisatie, school of thuiswerkomgeving!
wtjwvisual4.png

Deelnemen als organisatie

Afstand & plaats
Op basis van offerte Heel Nederland
Extra info
Activeer jouw werknemers en zorg dat ze bewuster worden van de voordelen van wandelen op een werkdag, simpelweg door de voordelen, tips en tricks op de werkvloer direct te visualiseren. Zeker weten dat er meer bewustwording ontstaat!

Woonwerkreis

De Wandel Tijdens Je Werkdag kent zijn oorsprong vanuit een ludieke tweet die viral ging in 2015. De voorloper, toen nog bekend als de Wandel Naar Je Werkdag, werd een groot succes. De oproep om speciaal voor deze dag (deels) van-en naar het werk te wandelen vond gehoor bij het grote publiek, en nog steeds: ook in '23 kan wandelen naar je werk een oplossing bieden om meer te bewegen. Parkeer de auto een stukje verder op, stap een halte eerder uit en wandel naar je werk! Tradities moet je eren #wandeltijdensjewerkdag

Gebruik routeplanner

Estafettestokje in beweging

 1. president-directeur marjan rintel.jpg

  9 juni 2021 om 09:51 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: president-directeur NS Marjan Rintel

 2. Marga de Jager-ANWB.jpg

  31 mei 2021 om 16:20 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: directeur ANWB Marga de Jager

 3. Marc van den Tweel portret - c Erik van der Burgt (2).jpg

  2 mei 2021 om 11:27 Wandelnet

  Estafettestokje in beweging: directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel

Bekijk alle blogs

Wandel Tijdens Je Werkdag nieuws

 1. Wandel Tijdens Je Werkdag-985 © Binne-Louw Katsma.jpg

  6 april 2023 om 08:45 Wandelnet

  Krappe voldoende voor wandelen op kantoor- en bedrijventerreinen

 2. Wandel Tijdens Je Werkdag-626 © Binne-Louw Katsma.jpg

  6 april 2023 om 08:00 Wandelnet

  Het is Wandel Tijdens Je Werkdag!

 3. Type-Spontane-B.png

  9 maart 2023 om 15:22 Wandelnet

  Wandel Tijdens Je Werkdag ’23

 4. Gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Judith Bokhove estafette stokje.jpg

  12 april 2022 om 10:52 Wandelnet

  Wandelen wordt steeds meer onderdeel van een werkdag

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?