Goed nieuws voor liefhebbers van de NS-wandelingen: Wandelnet en NS hebben vandaag de nieuwe NS-wandeling ‘Tussen Lek en Linge’ gelanceerd.
Persbericht
dinsdag 18 april 2023

Gloednieuwe NS-wandeling ‘Tussen Lek en Linge’

Goed nieuws voor liefhebbers van de NS-wandelingen: Wandelnet en NS hebben vandaag de nieuwe NS-wandeling ‘Tussen Lek en Linge’ gelanceerd. Op naar Gelderland voor een minder bekend stukje Nederland met natuurgebied Vretstrooi, maar ook door het bekende landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Vanaf station Culemborg wandel je in 14,5 km naar station Beesd. Via rustige asfaltweggetjes verlaat je Culemborg en al snel loop je over mooie onverharde paden naar landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Wandelen tussen twee rivieren

Het is een bijzondere wandeling over natte, laaggelegen gronden tussen twee rivieren in: de Lek en de Linge. De eerstgenoemde stroomt bovenlangs Culemborg. Omdat je de stad aan de zuidzijde verlaat, krijg je de Lek niet te zien. De enige woonwijk in Culemborg, direct tegenover het station, is meteen een bijzondere: een ecowijk waar alles draait om duurzaamheid, energiebesparing en groenbeheer. Rustige asfaltweggetjes leiden je naar beboste percelen en open polderland met prachtige onverharde paden. De route eindigt in het eeuwenoude landgoed Mariënwaerdt met bossen, akkers, statige lanen en de loom slingerende Linge.

De route volgt delen van het Betuwepad, Wandelnetwerk Rivierenland en Klompenpad Leidschehoevenpad. Deze NS-wandeling is geschikt voor de avontuurlijk ingestelde wandelaar die smalle bruggetjes en modderige paden (tijdens en na regenachtige periodes) als uitdaging ziet.

46 NS-wandelingen  

Al 33 jaar ontwikkelt Stichting Wandelnet in samenwerking met NS de NS-wandelingen. Met deze nieuwe wandeling in de Betuwe is er keuze uit 46 dagwandelingen van station naar station. Deze populaire wandelroutes worden beschreven, gecontroleerd en gemarkeerd door honderden enthousiaste vrijwilligers van Wandelnet en Nivon Natuurvrienden.

De routebeschrijving, het routekaartje en gpx-track van NS-wandeling Tussen Lek en Linge zijn gratis te downloaden via wandelnet.nl/ns-wandelingen en ns.nl/dagjeuit/wandelen/tussenlekenlinge.html.

----------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie/niet voor publicatie:

De afbeeldingen mogen gebruikt worden onder vermelding van de fotograaf. Voor vragen over NS-wandeling Tussen Lek en Linge of NS-wandelingen in het algemeen kunt u contact opnemen met: 

info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid