Groene Hartpad

Terug naar forum overzicht

Groene Hartpad SP 12

Naar de routepagina
23reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. JvO

  SP 12 (11) Schiedam - Delft station
  Vandaag de laatste etappe van het Groene Hartpad gelopen. Heerlijk wandelweer en een prachtige route. Onderweg lekker koffie gedronken op een heel mooi terras aan de Vlaardingervaart. Even waren we de route kwijt bij de Molenwerf in den Hoorn... Er is daar zoveel nieuwbouw en ook in de wijzigingen kon ik daar niets over vinden. Maar gelukkig heeft een vriendelijke inwoner van daar, ons even de goede kant op gewezen. Al met al was het weer genieten en een mooi einde van dit prachtige streekpad!! Wandelnet, bedankt voor het maken en onderhoudenvan deze paden!!

 2. JvO

  SP 12 (08) Polsbroek - Ouderkerk a/d Ijssel
  Vandaag in de warmte deze route gelopen. Alleen in Stolwijk, bushalte dorp, begonnen. (De vorige wandeling liepen wij namelijk zondag en dan gaat er geen bus vanaf Polsbroek en liepen wij dus door tot Stolwijk) Prachtige wandeling! Gelukkig hadden wij water, brood en snacks bij ons, want horeca zie je er niet! In Stolwijk een lekker alcoholvrij biertje gedronken...dat smaakte heerlijk! De wijzigingen die ik uitgeprint had, waren soms lastig te begrijpen. Maar omdat de wegbewijzering perfect was, was dit geen probleem.

 3. JvO

  SP12 Groene Hartpad
  Zondag 10 juli vanaf bushalte Binnenstad IJsselstein gelopen naar de bushalte Dorp Stolwijk. Omdat we deze route op zondag liepen, moesten we wel naar Stolwijk lopen.... Er reed namelijk geen bus vanaf Polsbroek op zondag. Maar met prachtig weer is dat geen probleem. Cafe de Kwakel is overgenomen door Brasserie Royale. Ziet er erg leuk uit, maar wij hadden al gebruik gemaakt van de picknick plek bij de Landwinkel De Noordzijde omdat wij dit niet wisten. De Geerweg was nog afgesloten dus eerst lekker gegeten bij Café de Vlist en toen de Nivon wijzigingen gevolgd naar Stolwijk. Het was een fantastische dag!!

 4. JvO

  Groene Hartpad SP12 (06) Linschoten - IJsselstein
  Het weer zag er helemaal niet goed uit.... De voorspellingen waren "bar en boos"... Maar toch gegaan en het viel reuze mee! Precies toen hard begon te regenen kwamen wij de door de middeleeuwse poort Montfoort binnen en zagen wij het Oude Stadhuis. Heerlijk wat gebruikt op het terras, wat gedeeltelijk overdekt was, en toen weer verder. Net 2 buien gehad tijdens de rest van de wandeling. En daarna ging de zon schijnen! Weer een prachtige route afgerond!

 5. JvO

  SP 12 (05) Woerdense Verlaat - Linschoten
  Wat een prachtige dag voor deze mooie wandeling! Halverwege de grasdijk/jaagpad was het even verwarrend... Volgens de wegbewijzering moesten we linksaf het weiland in, en ook bij het volgende hek zagen we de rood/gele sticker. Maar toen "raakten we het spoor bijster" en op goed geluk terug naar de Grecht gelopen. Daar ons pad weer kunnen volgen. Bij kaart 15 (rechtsaf Haardijk) had ik de wijziging uitgeprint. Maar aangekomen bij de Kwakkelbrug zagen we de wegbewijzering zoals het boekje het beschreef. Dus toch maar de "oude" route gevolgd... Alles gelukkig goed gekomen en weer een heerlijke wandeling gehad! Op naar de volgende ;-)!

 6. marlenevandenbos

  Tot 16 juli 2016 is het Geerpad tussen Vlist en Stolwijk afgesloten. De route is - uitstekend bewegwijzerd! - omgelegd en nu een kilometer of twee langer.

  Deze wijziging staat ook wel vermeld bij de routewijzigingen op de Nivon-site maar die link had ik even gemist...

 7. JvO

  10 mei ... Sp 12 (03) Weipoort - Alphen a/d Rijn
  Mooie wandeling in bijna onze achtertuin ;-). Al herkende ik het einde van het Rietveldsepad bijna niet meer terug! We hebben gelopen tot bushalte Rijnbrug. Daar hadden we de auto voor de wandeling geparkeerd.

  16 mei ... SP 12 (04) Alphen a/d Rijn - Woerdense Verlaat
  Maandag, 2de Pinksterdag, zijn wij weer op pad gegaan. Auto weer op de parkeerplaats bij de Rijnbrug geparkeerd en naar de Kollenbrug in Woerdense Verlaat gelopen. (Wel even onduidelijk waar we vanaf de brug Slikkendam naar toe moesten, maar met de hulp van Google Maps kwamen we er toch uit) Het weer was dubieus, maar uiteindelijk net 1 bui op ons hoofd gehad in de polder van Aarlanderveen. Verder prima wandelweer! In de Meije even een kop koffie gedronken in eetcafe "de Halve Maan"...erg gezellig. Prachtige wandeling in een voor ons bekende omgeving met veel mooie herinneringen.

 8. JvO

  2 mei 2016
  SP 12 (02) Zoetermeer station - Weipoort (bus 2 km)
  Fantastische wandeling. Mag van ons direct bij de populaire routes;-))! Zo afwisselend, water, polders, mooie huizen.... We keken onze ogen uit! Het weer was ook heerlijk natuurlijk, dus gezellig even koffie gedronken op de geiten/kaasboerderij bij "Geertje" op het terras. Op 2 punten waren wij even de weg kwijt; op de heuveltop bij de Skibaan, en voorbij het gemaal was het hek weg... Maar toch de goede weg weer gevonden door de geel/rode route markering. Echt weer genoten!

 9. JvO

  Vandaag, 20 april, onze 1ste etappe van het Groene Hartpad gelopen. Prachtige wandeling met heerlijk weer! Boekje van Nivon is wel erg veroudered (2004) Maar met de wijzigingen op zak, de geel/rode markeringen langs de weg, en een beetje logisch nadenken, was alles goed te vinden. Mijn complimenten voor de wijzigingen en markeringen. Bij twijfel zagen wij hierdoor altijd weer de oplossing! We kijken alweer uit naar de volgende wandeling....

 10. Koolloos

  Zondag 13 maart 2016 eerste etappe gelopen van dit pad. Ik woon middenin het Groene Hart (Pijnacker) en deze eerste etappe is bij wijze van spreken in mijn achtertuin. Doordat er een koude oosten wind stond en omdat we na afloop gezellig wilden lunchen in een mooie omgeving, hebben we deze etappe in tegenovergestelde richting gelopen: van station Zoetermeer naar de Grote Markt in Delft. Dat was al 16 km, dus waar die 14 km vandaan komt in de beschrijving snap ik niet helemaal. Op kilometer 10 van Zoetermeer (km 6 dus vanaf Delft) kom je langs Café du Midi: een fantastisch tussen de bomen gelegen eetcafé met terras dat zeker de moeite waard is om even te stoppen voor een koffie, hapje of drankje!

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons