Streekpaden | Wandel door de streken van Nederland

Streekpaden

Wandel over Streekpaden en ontdek de mooiste streken van Nederland.

Wandel over een Streekpad

Streekpaden vormen samen met de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®) een landelijk dekkend wandelroutenetwerk van ruim 12.000 km in Nederland. Wandel langs de verborgen parels van Nederland, het liefst over onverharde paden en wegen, over heides, door bossen en dwars door idyllische dorpen en karakteristieke steden. Een Streekpad blijft altijd binnen één regio en leent zich uitstekend voor een meerdaagse wandeltocht, maar je kan ook kiezen voor een dagwandeling. De wandelroutes inclusief hoogtepunten staan twee kanten op beschreven in de wandelgidsen van Wandelnet. Daarnaast zijn de wandelroutes ook gratis te downloaden via de website of app.

Bekijk Streekpaden

Wat is een Streekpad?

Een Streekpad is een rondwandeling die binnen één regio blijft. De lengte van de wandelroute varieert van 80 tot 350 km en hebben hetzelfde begin en eindpunt. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met een geel-rode markering. Er zijn 21 Streekpaden in Nederland die samen een wandelnetwerk vormen van 4.500 km. Naast Streekpaden bestaan er ook Lange-Afstand-Wandelpaden

Mooiste Streekpaden

betuwepad.jpg

Betuwepad

Afstand & plaats
150 KM Betuwe | 12 etappes
Extra info
Bloeiende fruitbloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Het ‘kersverse’ Betuwepad begint en eindigt bij het station in Tiel.
biesboschpad.jpg

Biesboschpad

Afstand & plaats
170 KM Dordrecht | 12 etappes
Extra info
Woeste storm, dijkdoorbraken en overstromingen. De St. Elisabethsvloed overspoelde 600 jaar geleden een deel van Brabant. Het Biesboschpad volgt globaal de contouren van hoever het water kwam.

Alle Streekpaden

Alle Streekpaden van Wandelnet vind je in onderstaand overzicht of maak gebruik de zoekfilter om een geschikte wandelroute te vinden. Je kunt een losse dagetappe wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. Tip: met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone.

Gebruik de zoekfilter
Betuwepad.jpg

Betuwepad | 150 KM

Wie Betuwe zegt, zegt bloesems en fruit.

Ontdek meer! Ontdek meer!
Biesboschpad.jpg

Biesboschpad | 170 KM

Voetafdruk van de Elisabethsvloed.

Ontdek meer! Ontdek meer!
Brabants Vennenpad.jpg

Brabants Vennenpad | 258 KM

Door het land van van Gogh.

Ontdek meer! Ontdek meer!

Bestel een wandelgids!

Voor alle Streekpaden geldt dat zij beschikken over een eigen wandelgids. Zo kan je als wandelaar dwalen zonder te verdwalen. De wandelgidsen staan vol met de mooiste routes en leukste tips voor onderweg.

Bekijk in webshop

Blogs-en nieuws over de Streekpaden

 1. Bloesem in de Betuwe.jpg

  24 maart 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de lente

 2. Zutphen vanaf de overkant van de IJssel © Ernst Koningsveld.jpg

  7 maart 2023 om 09:00 Ernst Koningsveld

  Op weg naar Zutphen over het Hanzestedenpad

 3. Zwolle, Sassenpoort- Ad Snelderwaard.jpg

  10 februari 2023 om 13:23 Lea van Someren

  Stadswandeling door Hanzesteden, Kampen en Zwolle

 4. eiland-tholen

  31 januari 2023 om 09:00 Lea van Someren

  5x wandelen in Zeeland over minder bekende paden

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?