Streekpaden: wandel door de streken van Nederland

Streekpaden

Wandel over de Streekpaden en ontdek de mooiste streken van Nederland.

Wandel over de Streekpaden

Streekpaden vormen samen met de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®) een landelijk dekkend wandelroutenetwerk van ruim 12.000 km in Nederland. Wandel langs de mooiste stukjes van Nederland, zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen, door bossen, heide of langs idyllische dorpen en historische steden. Zo heb je altijd een afwisselende wandelroute en ontdek je de verborgen pareltjes in eigen land. Bekijk alle Streekpaden in het onderstaande overzicht! Wandelnet doet zijn best om de wandelroutes zo goed mogelijk te onderhouden en actueel te houden.

Bekijk alle Streekpaden

Wat is een Streekpad?

Een Streekpad is een rondwandeling die binnen één regio blijft. De lengte van de wandelroute varieert van 80 tot 350 km. De wandelpaden zijn altijd in twee richtingen bewegwijzerd met een geel-rode markering. Inmiddels zijn er 21 Streekpaden in Nederland die samen een wandelnetwerk vormen van ruim 4.000 km aan wandelroutes. Naast Streekpaden bestaan er ook Lange-Afstand-Wandelpaden

Mooiste Streekpaden

betuwepad.jpg

Betuwepad

Afstand & plaats
150 km Betuwe | 12 etappes
Extra info
Bloeiende fruitbloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Het ‘kersverse’ Betuwepad begint en eindigt bij het station in Tiel.
biesboschpad.jpg

Biesboschpad

Afstand & plaats
170 km Dordrecht | 12 etappes
Extra info
Woeste storm, dijkdoorbraken en overstromingen. De St. Elisabethsvloed overspoelde 600 jaar geleden een deel van Brabant. Het Biesboschpad volgt globaal de contouren van hoever het water kwam.
Alle Streekpaden

Alle Streekpaden

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De gratis wandelroutes kan je hier downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone.

Betuwepad.jpg

Betuwepad | 150 KM

Wie Betuwe zegt, zegt bloesems en fruit.

Ontdek meer! Ontdek meer!
Biesboschpad.jpg

Biesboschpad | 170 KM

Voetafdruk van de Elisabethsvloed.

Ontdek meer! Ontdek meer!
Brabants Vennenpad.jpg

Brabants Vennenpad | 258 KM

Door het land van van Gogh.

Ontdek meer! Ontdek meer!

Bestel een wandelgids!

Voor alle Streekpaden geldt dat zij beschikken over een eigen wandelgids. Zo kan je als wandelaar dwalen zonder te verdwalen. De wandelgidsen staan vol met de mooiste routes en leukste tips voor onderweg. Ga naar de webwinkel en kies jouw favoriete gids uit. 

Bekijk in webshop

Blogs en nieuws over de Streekpaden

 1. Veluwe_zwerfpad_etappe_01.jpg

  28 november 2022 om 08:00 Britta Schmidt

  Recreatiezoneringsplan Veluwe raakt ook de wandelaar

 2. Biesboschpad Esther Kuipers Photography -26.jpg

  15 november 2022 om 16:05 Wandelnet

  Afsluiting herdenkingsjaar 600 jaar Sint Elisabethsvloed

 3. Koeien kruisen een tiendweg 2 © Ernst Koningsveld.jpg

  14 november 2022 om 09:00 Ernst Koningsveld

  Wandelen over tiendwegen

 4. Herfstsfeer.jpg

  28 oktober 2022 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in de herfst

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eén keer per maand stuurt Wandelnet een inspirerende nieuwsbrief naar alle abonnees. In de nieuwsbrief vind je de leukste tips, tricks en wandelnieuwtjes over wandelen in Nederland. Schrijf je in en ontvang maandelijks de nieuwsbrief van Wandelnet!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?