Streekpaden | Wandel door de streken van Nederland

Streekpaden

Wandel over Streekpaden en ontdek de mooiste streken van Nederland.

Wandel over een Streekpad

Streekpaden vormen samen met de Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®) een landelijk dekkend wandelroutenetwerk van ruim 12.000 km in Nederland. Wandel langs de verborgen parels van Nederland, het liefst over onverharde paden en wegen, over heides, door bossen en dwars door idyllische dorpen en karakteristieke steden. Een Streekpad blijft altijd binnen één regio en leent zich uitstekend voor een meerdaagse wandeltocht, maar je kan ook kiezen voor een dagwandeling. De wandelroutes inclusief hoogtepunten staan twee kanten op beschreven in de wandelgidsen van Wandelnet. Daarnaast zijn de wandelroutes ook gratis te downloaden via de website of app.

Bekijk Streekpaden

Wat is een Streekpad?

Een Streekpad is een rondwandeling binnen één regio. De lengte van de wandelroute varieert van 80 tot 350 km, hetzelfde begin- en eindpunt. De routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met een geel-rode markering. Er zijn 21 Streekpaden in Nederland die samen een netwerk vormen van 5.000 km.

Bekijk overzichtskaart

Mooiste Streekpaden

betuwepad.jpg

Betuwepad

Afstand & plaats
150 KM Betuwe | 12 etappes
Extra info
Bloeiende fruitbloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Het ‘kersverse’ Betuwepad begint en eindigt bij het station in Tiel.
biesboschpad.jpg

Biesboschpad

Afstand & plaats
170 KM Dordrecht | 12 etappes
Extra info
Woeste storm, dijkdoorbraken en overstromingen. De St. Elisabethsvloed overspoelde 600 jaar geleden een deel van Brabant. Het Biesboschpad volgt globaal de contouren van hoever het water kwam.

Alle Streekpaden

Alle Streekpaden van Wandelnet vind je in onderstaand overzicht of maak gebruik de zoekfilter om een geschikte wandelroute te vinden. Je kunt een losse dagetappe wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. Tip: met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone.

Gebruik de zoekfilter
Betuwepad.svg

Betuwepad

Wie Betuwe zegt, zegt bloesems en fruit | 150 KM

Ontdek meer! Ontdek meer!
Biesboschpad.svg

Biesboschpad

Volg de contouren van de Sint Elisabethsvloed | 170 KM

Ontdek meer! Ontdek meer!
Brabants Vennenpad.svg

Brabants Vennenpad

Wandelen door het land van 'van Gogh' | 258 KM

Ontdek meer! Ontdek meer!

Bestel een wandelgids!

Voor alle Streekpaden geldt dat zij beschikken over een eigen wandelgids. Zo kan je als wandelaar dwalen zonder te verdwalen. De wandelgidsen staan vol met de mooiste routes en leukste tips voor onderweg.

Bekijk in webshop

Blogs-en nieuws over Streekpaden

  1. kasteel hernen.jpg

    29 september 2023 om 09:00 Lea van Someren

    Wandelen door het land van Maas en Waal

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?