Omlopen in het Groene Hart vanwege broedseizoen

Omlopen in het Groene Hart vanwege broedseizoen

15 maart 2021 - Wandelnet

Het broedseizoen komt eraan! Natuurorganisaties roepen op om honden aan de lijn te houden en op de paden te blijven. Om de weidevogels in het Groene Hart dit jaar extra rust te gunnen, is het wandelpad langs De Wilck van 15 maart tot 15 juni afgesloten.  

grutto.jpg

Grutto en veldleeuwerik

Wat is mooier dan het geluid van de grutto of de veldleeuwerik te horen op een voorjaarswandeling door een polder? Helaas gaat het landelijk en ook in het Groene Hart niet goed met de weidevogels. Het veenweidegebied De Wilck, midden in het Groene Hart, is een ware kraamkamer voor weidevogels. Maar Staatsbosbeheer merkt dat de vogels de omgeving van het wandelpad langs het gebied mijden. Het vermoeden is dat passerende wandelaars toch voor verstoringen zorgen. Daarom wordt dit jaar, als pilot, het wandelpad van 15 maart tot 15 juni afgesloten. 

kaart De Wilck afgesloten pad.jpg

Omleiding voor wandelaars

Het Romeinse Limespad en het Groene Hartpad gaan beide over het wandelpad langs De Wilck. Het Romeinse Limespad houdt al rekening met het broedseizoen. Wandelaars op de etappe 3 worden omgeleid: zowel op de site als in de wandelgids is een ‘honden- en broedseizoenroute’ aangegeven die in het veld met de daarvoor bestemde stickers is gemarkeerd. 

Lees meer over