Vrijwilligersnieuwsbrief De Handwijzer
nummer 2021-2 | april 2021

Ons redactieteam is versterkt met twee nieuwe krachten: Lea van Someren en Lucy Deutekom. Zij stellen zich aan ons voor en verzorgen meteen leuke items. Net zoals Jolanda Denekamp, sinds januari de nieuwe communicatiemedewerker bij Wandelnet. Daarnaast besteden we aandacht aan het nieuwe Streekpad Biesboschpad, de in coronatijd populaire rondwandelingen, een nieuwe editie van het Streekpad Nijmegen en twee vrijwilligers die meewerken aan de Wandel tijdens je Werk-dag. Tenslotte steken we nog even de grens over, want een Belgische vrijwilliger onderhoudt een gedeelte van het Grenslandpad in Zeeuws-Vlaanderen. Genoeg leesvoer voor onze vrijwilligers, veel leesplezier.

Belgische vrijwilliger gaat grens over

De etappe van het Sluis naar Breskens over het Nederlands Kustpad wordt onderhouden door Wilfried Calcoen uit België.

Lees verder
Nieuwe editie Streekpad Nijmegen

De gids van het Streekpad Nijmegen is aan een nieuwe en inmiddels 4e druk toe. Wij spreken hierover met padcoördinator Johan de Jong.

Lees verder

Twee nieuwe redactieleden: Lucy en Lea

Lucy Deutekom

Ons redactieteam is versterkt met Lucy. Ze woont deels in Amsterdam en in Dublin, waar ze veel in de Wicklow Mountains wandelt.

Lea van Someren

Ook Lea is toegevoegd aan ons team. Geboren en getogen in Noord-Brabant, woont ze nu al meer dan 40 jaar boven de rivieren.

Wandel tijdens je Werk-dag

Ernst Koningsveld en Gieneke Batelaan werken voor het derde jaar als vrijwilliger mee aan de organisatie van de jaarlijkse 'Wandel tijdens je Werk-dag'. Dit jaar op 8 april.

Lees verder
Nieuwe medewerker communicatie Jolanda Denekamp

Onze nieuwe medewerker communicatie Jolanda Denekamp stelt zich aan jullie voor.

Lees verder
Nieuw Streekpad Biesboschpad

Na de zomer komt het nieuwe Streekpad Biesboschpad uit. Wij wandelen een stukje bij Drimmelen over dit pad met padcoördinator Hans Kuijpers.

Lees verder
Vrijwilligers promoten rondwandelingen

Sinds corona worden rondwandelingen steeds populairder. Door blogs van onze vrijwilligers krijgen ze de nodige aandacht.

Lees verder

Vrijwilligers in het nieuws

Wandelgids ‘Ode aan Oost’

Lucy Deutekom is schrijfster van reisboeken en vrijwillig redacteur bij Dwars door de Buurt en Wandelnet. Zij schreef 'Ode aan Oost', een bijzondere wandelgids voor Amsterdam-Oost.

Lees verder
Elf postzakken vol welkomstgeschenken voor nieuwe donateurs

Onze vrijwilligers Rob, Willem en Pim hebben de eerste weken van het jaar welkomstgeschenken verstuurd aan onze nieuwe donateurs.

Lees verder

Lochemse zandpaden moeten onverhard blijven

Twee zandpaden in de gemeente Lochem worden genoemd als mogelijk tracé voor de aanleg van een verhard fietspad. De aanwonenden zijn tegen en strijden voor het behoud van het onverharde karakter van beide paden. Wandelnet steunt de actie.

Lees verder

Belangrijke nieuws voor onze vrijwilligers

Wandelnet organiseert dit jaar niet de Wandel naar, maar Wandel tijdens je Werk-dag op 8 april.

Peter Hamming is de nieuwe padcoördinator van het Pelgrimspad II en hij heeft het stokje overgenomen van Chris Will.

Introductiecursus voor nieuwe markeerders op 18 september.

MELD JE HIER AAN
Online wandelinspiratie vanuit je luie stoel

Onze vrijwilligers en donateurs krijgen korting op een ticket voor de online Fiets en Wandelbeurs en betalen vier euro in de voorverkoop.

Toegangskaart kopen
info@wandelnet.nl | www.wandelnet.nl
       
Bekijk online - Privacybeleid