‘Ode aan Oost’ - Wandelgids voor Amsterdam-Oost

‘Ode aan Oost’ - Wandelgids voor Amsterdam-Oost

28 februari 2021 - Wandelnet

'Ode aan Oost' is een bijzondere wandelgids voor Amsterdam-Oost. Je verkent de buurt met een aantal mooie wandelroutes en leest de persoonlijke verhalen van bekende en onbekende bewoners. 

Wandelroutes

De negen wandelingen zijn stapsgewijs beschreven en gaan door verschillende buurten van Amsterdam-Oost: van de statige Plantagebuurt tot de nieuwbouw in IJburg, Cruquiuseiland en het Amstelkwartier. Het zijn meestal rondwandelingen, in tijd variërend van een klein uur tot tweeënhalf uur. Elke wandeling start bij een OV-station. 

Maar 'Ode aan Oost' is méér dan een wandelgids. Buurtbewoners komen aan het woord en delen hun persoonlijke herinneringen aan dit stukje Amsterdam. Zij hebben speciaal voor dit gidsje een bijdrage geleverd. Onder hen bekende mensen als schrijvers Aaf Brandt Corstius en Herman Koch en cabaretier Lebbis. Het resultaat is een bijzondere kennismaking met een uniek stukje Amsterdam.   

ode aan oost.jpg

Auteur 

Lucy Deutekom is schrijfster van reisboeken en vrijwillig redacteur bij Dwars door de Buurt en Wandelnet. Ze groeide op in de Watergraafsmeer en woont nu deels in de Indische Buurt in Amsterdam en in Dublin. Eerder verscheen van haar de reisgids 'Dublin - De stad, bergen & zee".  

'Ode aan Oost' is te bestellen via odeaanoost@gmail.com

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?