KWBN aanbieding

Cover Hanzestedenpad 2020 voor.jpg

Lezersvoordeel wandelgidsen Hanzestedenpad en Westfriese Omringdijk

Hanzestedenpad

De route begint in Doesburg en volgt de IJssel. Alleen tussen Dieren en Zutphen maakt de route een uitstapje naar landgoed Engelenburg, Leusveld en Voorstonden. Op weg naar Deventer wandel je over dijken met heerlijke vergezichten over de traag stromende rivier. Voorbij Deventer wandel je door Oud en Nieuw Rande, De Haere en Hoenlo: landgoederen die nooit vervelen. In de Duursche Waarden heeft het water vrij spel. Via de Tichelgaten bij Windesheim en de Soestwetering loop je naar Zwolle. De laatste etappe naar Kampen gaat door weidevogelgebied de Koppelerwaard en de Scherenwelle, een dode rivierarm vol zeldzame planten en broedende vogels.

Wist je dat er negen stations aan het Hanzestedenpad liggen? Zo kun je eenvoudig een etappe van de hoofdroute uitkiezen en terugreizen per trein. Twee Hanzesteden hebben we nog niet benoemd. Hattem en Hasselt liggen namelijk niet aan de hoofdroute, maar zijn onderdeel van een dagwandeling. Daarvan zijn er negen in de gids opgenomen. Het gaat om rondwandelingen en wandelroutes van station naar station met een lengte van 11 tot 25 kilometer. Het Hanzestedenpad is dus niet alleen voor de langeafstandswandelaar, maar ook voor de dagwandelaar.

De nieuwe wandelgids van het Hanzestedenpad is met korting te bestellen voor € 15,00 incl. verzendkosten, (normaal € 20,85). Activeer de couponcode 'Doesburg' bij het afrekenen.

De actie loopt tot 1 februari 2021

Bestel hier met korting in de webwinkel

Streekpad Westfriese Omringdijk

Bijna onvoorstelbaar: de Westfriese Omringdijk dateert van ongeveer 1250. Eeuwenlang hebben inwoners van het waterland gewerkt aan de dijk die hen moest beschermen tegen het water. Tegen de stormen uit het noordwesten en de dreiging van wat toen de Zuiderzee was. Ze hebben klei gebruikt om de dijk op te bouwen, zeewier om haar te versterken. Sluizen en molens gebouwd om het land droog te krijgen en het te veranderen van een moerassig veengebied in bruikbare gronden. En ook onvoorstelbaar: dat alles met handkracht.
De route voert van Hoorn langs de Beemster naar Alkmaar en vervolgens langs het Noordhollandsch kanaal. U loopt langs een hoge smalle dijk naar Schagen. Onderweg ziet u de restanten van dijkdoorbraken in de vroege middeleeuwen - de littekens in het landschap. Via kasteel Radboud in Medemblik loopt u naar Enkhuizen, een van de prachtige, authentieke Zuiderzeesteden. Net als in Hoorn vormen monumentale koopmanshuizen, kerken en pakhuizen een tastbare herinnering aan de VOC-tijd.
Aan de Westfriese Omringdijk grenzen aan de IJsselmeerkust enkele prachtige natuurgebieden op de grens van land en water. Nieuwe natuur die bedoeld is een hedendaagse invulling te geven aan een eeuwenoud cultuurlandschap.

De nieuwe wandelgids van het Streekpad Westfriese Omringdijk is met korting te bestellen voor  € 13,45 incl. verzendkosten (normaal € 18,85). Activeer de couponcode 'Omringdijk' bij het afrekenen.

De actie loopt tot 1 februari 2021

Bestel hier met korting in de webwinkel

Cover Sp09 Streekpad Westfriese Omringdijk cover.jpg