KWBN aanbieding

Lezersvoordeel Nederlands Kustpad

Het Nederlands Kustpad deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) vormt samen met deel 1 (Zeeland-Zuid-Holland) en deel 3 (Groningen-Friesland) het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km. De Nederlandse kust heeft de wandelaar veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliëf, veel onverharde paden, weinig last van grote wegen en de zee altijd binnen handbereik.

 

Verlangen naar de kust

Eeuwenlang werd de zee als bedreigend ervaren en waagden alleen vissers zich op de grote plas. Geleidelijk kregen de Hollanders de kust onder controle. De duinen werden in gebruik genomen als boerenland en voor de bereiding van drinkwater. Deftige lieden bouwden er hun villa’s en het kusttoerisme kwam van de grond. En zo ontstond er een verlangen naar de kust.

 

Struinen door de duinen

De Hollandse duinen zijn tot op vandaag vooral natuur gebleven en dat ziet u bij het lopen van het Nederlands Kustpad. Blanke toppen worden afgewisseld door groene duinvalleien en geurig dennenbos. Aan de duinrand passeert u mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. Zo nu en dan pikt u een eindje strand mee. Maar u loopt ook over de boulevards van Katwijk en Egmond. In Den Haag kunt u genieten van een fraaie mix van stadsparken en paleizen en in Haarlem komt u door de bekende en pittoreske hofjes. Kortom de Nederlandse kust blijft boeien!

 

De actie loopt tot 1 januari 2020.

Bestel met korting in de webwinkel