Stadswandelingen | Wandelen door stad en land

Stadswandelingen

Wandel langs de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases in de stad.

Wandel een mooie stadswandeling

Wandelnet biedt verschillende mogelijkheden om de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases tijdens stadswandelingen te ontdekken. Verdeeld over het land bieden wij een aantal mooie stadswandelingen aan. In iedere provincie vind je er één. Daarnaast is ook 'Stad te Voet' ontwikkeld waarbij je vanaf de voordeur een wandeling in de binnenstad kunt beginnen richting de natuur buiten de stad of andersom.

Bekijk stadswandelingen

Kies het soort stadswandeling

Rotterdam Maasstad

Stadswandelingen

Afstand & plaats
3.6 tot 41.4 KM Heel Nederland
Extra info
Ontdek de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases tijdens deze stadswandelingen. Wandelnet biedt verschillende mogelijkheden om de mooiste plekjes, gebouwen en groene oases tijdens stadswandelingen te ontdekken. Verdeeld over het land bieden wij een aantal mooie stadswandelingen aan.
schiedam-jeneverstad

Stad te Voet

Afstand & plaats
4.6 tot 16.8 KM Apeldoorn, Lingezegen, Utrecht
Extra info
Stad-te-Voet® bestaat uit lijnwandelingen vanuit een stadscentrum naar het buitengebied en omgekeerd. De wandelingen van 4 tot 20 km zijn gemarkeerd door middel van gekleurde pijlen verbindt. Inmiddels zijn er in Nederland drie Stad-te-Voet® projecten: Apeldoorn, Park Lingezegen en Utrecht.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?