Belangenbehartiger Utrecht

Sinds 2022

In de loop van 2022 ben ik gestart als belangenbehartiger voor Wandelnet. Ik zag de oproep en deze sprak me direct aan. Ik ben een fervent wandelaar, maak graag lange wandeltochten en maak daarbij dankbaar gebruik van alle gemarkeerde wandelroutes in Nederland. Als vrijwilliger bij Wandelnet kan ik op deze manier wat terug doen voor het wandelen, en vanuit mijn kennis en ervaring een goede bijdrage leveren. 

Wie is Mieke van der Spek?

Eerder heb ik ruim twintig jaar in Utrecht gewoond, en van daaruit grote delen van de provincie verkend op de fiets en te voet. Na een tijd in Rotterdam te hebben gewoond, ben ik neergestreken op de Utrechtse Heuvelrug. Leuk om op deze manier actief te zijn voor het wandelen in mijn eigen omgeving. Van huis uit ben ik sociaal geograaf, en lange tijd werkzaam geweest op het gebied van ruimtelijke ordening en mobiliteit. Daarna heb ik een carrièreswitch gemaakt en nu ben ik al weer 15 jaar werkzaam op het gebied van personeel en organisatie bij de politie. 

Wat zijn de speerpunten voor de komende tijd?

Bij mijn start één jaar geleden, waren we met zijn vieren. Dankzij een uitvraag onder donateurs in de provincie Utrecht, zijn we nu met een twaalftal belangenbehartigers! Dat betekent investeren om als team te werken, hoe verdelen we het werk, wat hebben we daartoe te organiseren en hoe werken we daarbij samen. Maar vooral ook investeren in ons netwerk en de belangrijkste stakeholders die het verschil kunnen maken op het gebied van wandelen.

Wandeltip

De Utrechtse Heuvelrug is prachtig natuurlijk, maar het allermooiste vind ik toch wel het Sallandse landschap in Overijssel! De Sallandse Zandloper is een aanrader! Ik heb inmiddels vele LAW’s gelopen, en nog blijft er veel te ontdekken in Nederland. Dit jaar ga ik de 'West Highland Way' lopen in Schotland; een lang gekoesterde wens.

Overzicht belangenbehartigers

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?