Bert de Boer

Belangenbehartiger Zuid-Holland

Groene_Hartpad_etappe_05.jpg

Groene Hartpad

Het Groene Hartpad van 192 kilometer is een rondwandeling door het ’Groene Hart’ of de ’groene long’ van Nederland.

Lees meer

Onderwerpen
Ik houd me bezig met onverharde paden, mede omdat ik actief ben voor Te Voet, Vereniging van Wandelaars. De toegankelijkheid van gebieden is ook een heel belangrijk item: gemeenten willen nogal eens besluiten een wandelpad te laten vervallen of af te sluiten. Ik maak deel uit van het Wandeloverleg Zuid-Holland, dat in dergelijke situaties probeert actief te reageren. Bijvoorbeeld door het maken van bezwaar of het instellen van beroep. Dat gebeurt dan namens Te Voet en/of Wandelnet. Verder ben ik acftief in het zogenaamde Routeplatform Zuid-Holland. Dat is een initiatief van de provincie, in plaats van een Routebureau. Het Routeplatform gaat zich - wat wandelen betreft - onder meer bezig houden met de doorontwikkeling van het provinciale wandelroutenetwerk.

Uitdagingen
Mijn grootste uitdaging is het in stand houden van het wandelroutenetwerk. Dat wordt bedreigd doordat gemeenten andere belangen boven die van het wandelen stellen. Dat kan bijvoorbeeld het belang van fietsers zijn (asfaltering van een mooi onverhard pad), maar ook de veiligheid in het geval van aanpassing van een provinciale weg. Of de afsluiting van een onbeveiligde spoorwegovergang, zonder dat daarbij met het belang van de wandelaar rekening wordt gehouden. Een andere uitdaging is de doorontwikkeling, beheer en onderhoud en de bevordering van het gebruik van het wandelroutenetwerk in Zuid-Holland.

Alleen of met anderen
Ik neem deel als actief lid van het Wandeloverleg Zuid-Holland. Met de Fietsersbond zijn sporadisch contacten. Maar wellicht goed om daar eens naar te kijken.

Geheime wandeltip
Met stip op één Meijendel, met name het deel waarvoor toegang moet worden betaald. Kijfhoek-Bierlap vind ik zeker de moeite waard.

Hoe lang
Voor TeVoet ben ik inmiddels zo'n 15 jaar actief, voor Wandelnet ongeveer 5 jaar.

Bert de Boer, belangenbehartiger Zuid-Holland

Nieuws- en blogberichten belangenbehartiging Zuid-Holland

  1. klarenbeek_foto_2.jpg

    7 juni 2021 om 10:00 Wandelnet

    Strijd voor behoud Kerkepad op Goeree-Overflakkee

  2. Rotterdam_1,5_meter.jpg

    14 mei 2020 om 18:01 Wandelnet

    Rotterdam geeft voetganger en fietser meer ruimte in 1,5 meter samenleving

Bekijk alle blogs