Een bijzondere herinnering nu we in maart 2020 zijn

Een bijzondere herinnering nu we in maart 2020 zijn

1 april 2020 - Wandelnet

Een blog vanuit Ankie van Dijk, directeur Wandelnet. 

Minister_Bruins_en_Ankie.jpg

Twee april 2020 zou de Wandel naar je Werk-dag zijn, maar dat gaat nu niet door. Twee jaar geleden liep ik samen met toenmalig minister Bruno Bruins van zijn huis naar het ministerie van VWS. We deden dat in het kader van de derde editie van de Wandel naar je Werk-dag. In meerdere opzichten een bijzondere herinnering nu we in maart 2020 zijn aanbeland.

Wandel naar je Werk-dag 2020 gaat niet door
Dit jaar waren we voorbereid om het eerste lustrum van de Wandel naar je Werk-dag te vieren. Op donderdag 2 april zouden weer duizenden mensen zorgeloos en enthousiast naar hun werk lopen. Nu is het advies: ‘werk zo veel mogelijk thuis’ en is voor veel mensen de zorgeloosheid ver te zoeken. Vanzelfsprekend dat de Wandel naar je Werk-dag niet doorgaat.

Beleid
Toch was het niet toevallig dat juist minister Bruins zich inzette voor het wandelen naar je werk. In de eerste plaats omdat hij dat zelf bijna wekelijks al deed en dus uit ervaring wilde delen wat zo’n wandeling met je doet aan het begin van de dag. Maar natuurlijk vooral vanwege het beleid van het ministerie van VWS voor een gezond en vitaal werkend Nederland.

Wandelen helpt een beetje
Nu bijna iedereen wel iets anders aan z’n hoofd heeft, is juist een stukje wandelen heel belangrijk. Niet voor niets zei premier Rutte onlangs nog: ‘een ommetje maken kan’. Voor iedereen die zich zorgen maakt over de gezondheid van familieleden, voor de mensen die uren achter hun laptop zitten om hun inkomen veilig te stellen, voor degenen die niet de luxe van een tuin of balkon hebben, voor ouders en kinderen die even ‘uitgelaten’ moeten worden omdat het spanning oplevert om 24 uur per dag op elkaars lip te zitten.

#rondjelopen
Ook nu is voor werknemers die thuis werken een #rondjelopen belangrijk. En echt, denk aan alle richtlijnen van het RIVM die je daarvoor in acht moet nemen. Ga lekker in je eentje, begin vanaf je voordeur, houd afstand tot anderen en blijf vooral wel binnen als je je niet gezond voelt.

Wandelen is relatief, maar niet onbelangrijk voor veel mensen in deze tijden. Ik wens iedereen die dit leest heel veel gezondheid en goeds toe. In het bijzonder meneer Bruins, omdat deze blog ook een beetje over hem gaat…

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?