Wandelen langs bloeiende bollen op het Noord-Hollandpad

Wandelen langs bloeiende bollen op het Noord-Hollandpad

29 april 2022 - Wandelnet

Het Noord-Hollandpad staat garant voor bloembollen, water, molens, schapen, vogels, heide en oudhollandse huisjes. Het pad is 284 kilometer en loopt van Texel naar het Gooi. Het Noord-Hollandpad wordt door steeds meer wandelaars ontdekt. Vanaf eind maart tot begin mei zijn de etappes 3 en 4 van het Noord-Hollandpad extra aantrekkelijk omdat de krokussen, narcissen, hyacinten en tulpen dan volop in bloei staan.

Wandelvrouwen langs de bollen.jpg

Foto: Shanine Roosingh

Op 22 april was de jaarlijkse seizoenwandeling op het Noord-Hollandpad, een initiatief van provincie Noord-Holland om het pad onder de aandacht te brengen. Wij zagen de foto’s en video van de wandeling en van al die kleuren word je gewoon vrolijk. Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen.

Wandelen tussen de bloeiende bollenvelden

Zie je jezelf al wandelen tussen de bloeiende bollenvelden? Het Noord-Hollandpad bestaat uit zestien etappes, dit zijn beelden van etappe 3. Dat is de etappe van Den Helder naar Julianadorp. Deze is 16 kilometer. Het is een afwisselende route door bossen, langs bollenvelden en een stukje duinen.

Etappe 3 start in bij de noorduitgang van station Den Helder, de belangrijkste marinebasis van Nederland. Je wandelt langs historische forten en lage duinen. De Helderse Duinen met haar meertjes en bossen is een eldorado voor beschermde planten. Slalommend over talrijke paadjes eindigt de route in Julianapolder in een oase van groen. Vanaf daar is het twee minuten lopen naar bushalte Langevliet. Buslijn 30 brengt je terug naar Den Helder.

Bekijk route

Volg de markering

000622_vignetHet Noord-Hollandpad is een compleet gemarkeerde route in beide richtingen. Wandel je van noord naar zuid, volg dan de Bij elk beginpunt vind je een informatiepaneel met de belangrijkste gegevens van de route. Kijk voor alle etappes en meer informatie op de website van het Noord-Hollandpad.

Wandel je graag met een wandelgids? Het Noord-Hollandpad heeft een eigen wandelgids met topografische routekaarten, bezienswaardigheden en praktische informatie. Bestel wandelgidsLees meer over

Blijf op de hoogte!

Eéns per maand stuurt Wandelnet een nieuwsbrief. Daarin vind je wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?