Boswachterspaden | Wandel door bos en natuur

Boswachterspaden

Vogels spotten, de bossen door of gewoon genieten van mooie uitzichten.

Wandel over boswachterspaden

Even heerlijk naar buiten, het groen in. Vogels spotten, de bossen door of gewoon genieten van mooie uitzichten. Ontdek de mooiste wandelingen door onze natuurgebieden. Ga bijvoorbeeld op pad over één van de boswachterspaden, door de boswachters van Staatsbosbeheer van harte aanbevolen!

Bekijk alle boswachterspaden

Ontdek onbekende streken van Nederland

Als je denkt dat je Nederland al wel kent, laat je dan verrassen door de tips van boswachters uit het hele land! Ze delen hun favoriete plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Of je nu van de weidsheid van de polder houdt, van slenteren door het koele bos of het liefst een tocht langs de historische parels van ons landschap maakt, het kan allemaal. Bekijk de wandeltips van de boswachters op Staatsbosbeheer. Stuk voor stuk minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn!

Campagnebeeld onbekende streken 2020 MR.jpg

Aanraders dit seizoen

  • Boswachterspad: Bos

  • Boswachterspad: Beek en bos

  • Boswachterspad: Bos en heide

Wat zijn boswachterspaden?

De ‘boswachterspaden’ lopen in een rondje van tenminste 5 kilometer en zijn speciaal samengesteld en geselecteerd door de boswachter. Er zijn paden voor mensen die er even ‘tussenuit’ willen maar ook langere afstanden voor avonturiers. Het bijzondere aan de boswachterspaden is dat boswachters voor elk van de vier seizoenen de mooiste routes van dat seizoen selecteren. Dus de wandelaar komt op het juiste moment op meest bijzondere plekjes.

Praktische informatie

Aan het begin van elk boswachterspad staat een paal met daarop het keurmerk, een voetstap. Sommige routes zijn bewegwijzerd, sommige niet. Indien er een gpx van de route beschikbaar is wordt de routelijn getoond op de kaart, zo niet dan is alleen het startpunt aangegeven en kunt u de kaart enkel downloaden als pdf. De routes zijn ook te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?