Afgesloten Paden | Juridisch Advies

Juridisch Advies

Als een terreineigenaar niet samen naar een oplossing wil zoeken moet deze oplossing er soms komen via de juridische weg.

De juridische weg

In het geval van het mogelijk onterecht afsluiten van een openbare weg, en wanneer een eigenaar niet open staat voor samenwerking om tot een oplossing te komen, moet het geschil vaak via de juridische weg opgelost worden. Meestal houdt dat de gemeente eerst wordt verzocht om handhavend op te treden, bijvoorbeeld door hekken en waarschuwingsborden te (laten) verwijderen. Een voorbeeld van zo’n handhavingsverzoek vind je hier. Wandelnet maakt zich in deze zaken hard voor de belangen van wandelaars en streeft ernaar deze paden openbaar te houden. Kom je een wandelpad tegen dat afgesloten is of dreigt niet meer openbaar toegankelijk te zijn, laat het ons dan weten.

Neem contact op

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?