Wandelaars vergeten groep op VAM-berg

Wandelaars vergeten groep op VAM-berg

11 april 2019 - Wandelnet

Maak van de VAM-berg niet alleen een fietsberg maar ook een veilige en volwaardige wandelberg”. Die oproep doet Bernard Mencke, belangenbehartiger van Wandelnet in Drenthe, in een interview voor TVDrenthe.

Maak van de VAM-berg niet alleen een fietsberg maar ook een veilige en volwaardige wandelberg”. Die oproep doet Bernard Mencke, belangenbehartiger van Wandelnet in Drenthe, in een interview voor TVDrenthe.

Fietsroutes

De VAM-berg is een voormalige stortbult bij het Drentse Wijster. Het was voor velen een heerlijke wandelberg tot fietsers er de overhand kregen. De ruim 48 meter hoge berg trekt als ‘Col de VAM’, met speciale fietsroutes en stijgingspercentages tot 15 procent, wielerliefhebbers uit de wijde omgeving. Wandelaars mopperen omdat ze tussen al die fietsers moeten lopen; waar kunnen ze veilig wandelen? En als ze boven zijn: waar zijn de nodige voorzieningen als horeca en toilet?

Wandelroutes

Wandelaars zijn nu een vergeten groep op de VAM-berg en dat moet anders, zegt Wandelnet bij monde van Bernard Mencke in het interview. Zijn oproep aan de provincie is duidelijk: “Zorg aan de mooie kant van de berg voor een goede ontsluiting voor wandelaars met een paar mooie wandelroutes, mensen kunnen dan genieten van een prachtig uitzicht over het Drentse land en het dal van het Oude Diepje”.

Lees het hele interview op RTVDrenthe.

Foto: VAM-berg (Bernard Mencke)

Lees meer over