Frank Hart nieuwe coordinator belangenbehartiging Wandelnet

Frank Hart nieuwe coordinator belangenbehartiging Wandelnet

13 april 2019 - Wandelnet

Een nieuw gezicht bij Wandelnet. Op 1 april begon Frank Hart als coördinator belangenbehartiging. Hij zet zich graag in voor een wandelaars- en voetgangersvriendelijk Nederland. De hoogste tijd om snel kennis te maken.

Frank_Hart.png

Wat was je vorige baan?

De afgelopen 12 jaar werkte ik bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe en heb me ingezet voor een mooi en duurzaam Drenthe. Belangenbehartiging was daar ook mijn hoofdtaak, ik hield me vooral bezig met ontwikkelingen en plannen die het veelzijdige en bijzondere Drentse landschap bedreigen.

Wat doe je naast je werk?

Ik woon in de Zwolse Vinex wijk Stadshagen, net over het Zwarte Water richting Hasselt. We hebben een ruime keuken waar ik bewerkelijke, maar o zo lekkere Vietnamese maaltijden maak. Verder ben ik scheidsrechter bij CSV’28 in Zwolle en sta ik wekelijks in mijn zwarte pakje op het veld om wedstrijden in goede banen te leiden. Ik geef als KNVB-docent cursussen aan beginnende scheidsrechters van alle leeftijden en begeleid ze bij het fluiten van hun eerste wedstrijden.

Waarom Wandelnet?

Mijn motivatie om bij Wandelnet te komen werken was vooral om mij verder te kunnen ontwikkelen, om nieuwe mensen en organisaties te leren kennen. De enorme (slag)kracht van de vele vrijwilligers van Wandelnet vind ik enorm stimulerend. Ik zie ernaar uit om samen met de provinciaal belangenbehartigers en beleidsvrijwilligers barrières te slechten en bestuurders en beleidsmakers te overtuigen van het belang van een bewandelbare en voetgangersvriendelijke leefomgeving.

Waar wandel je zelf graag?

Zwolle is een geweldige plek als je van wandelen houdt. Bijna alle Nederlandse landschapstypen zijn binnen handbereik en het wemelt van de mooie routes. Mijn favoriet is de Vechtdalroute, ik kan die vanuit mijn huis starten en kan altijd met de trein weer terug. Tijdens vakanties wandel ik, samen met Annette en twee zoons, het liefst in de bergen. Frisse lucht, prachtige uitzichten en een fascinerende natuur brengen ons daar tot rust.

 

Lees meer over