Wandel naar je Werk-dag 2019 groter dan ooit

Wandel naar je Werk-dag 2019 groter dan ooit

15 april 2019 - Wandelnet

Donderdag 4 april organiseerde Wandelnet de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag. Met ruim 3.500 individuele aanmeldingen en bijna 250 deelnemende organisaties liepen meer mensen dan ooit (een deel van de afstand) naar het werk.

BLK_Wandelnaarjewerkdag-1.jpg

Donderdag 4 april organiseerde Wandelnet de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag. Met ruim 3.500 individuele aanmeldingen en bijna 250 deelnemende organisaties liepen meer mensen dan ooit (een deel van de afstand) naar het werk.


Vroeg van start

Al voor 6 uur 's ochtends verschenen de eerste berichten op social media van fanatieke deelnemers. Peter van Rijn spande de kroon. Om 06:19 uur liet hij weten dat zijn tocht van 12 kilometer naar het werk erop zat!
Collega's samen op pad

Dit jaar deed er een record aantal organisaties mee als supporter van de Wandel naar je Werk-dag. Waar dit er vorig jaar nog 135 waren, deden dit jaar maar liefst 249 organisaties mee. Zij moedigden hun medewerkers aan om deel te nemen. Sommige organisaties gingen daarin nog een stapje verder. Door een warm welkom op kantoor te organiseren of door gezellig met collega's samen te lopen.

Gezonde en productieve werknemers

Met de Wandel naar je Werk-dag wil Wandelnet zoveel mogelijk mensen letterlijk op de been krijgen. Daarmee vragen we aandacht voor lopen als manier om je te verplaatsen. Zo brengen we het belang voor het voetlicht van lopen voor gezonde en productieve werknemers. Want actief lopen stimuleert bepaalde delen van het brein, waardoor je productiever en creatiever wordt en je stressniveau daalt.

Wandel naar je Werk-dag 2019 in cijfers:

3.534 aangemelde deelnemers
249 organisaties
2 organisaties 'supporters van het jaar'
35 gelukkige individuele prijswinnaars
60 procent liep de hele woon-werk afstand
20 procent liep van en/of naar het OV
9 procent liep van en/of naar de auto
15 procent liep iets anders, bijvoorbeeld een extra blokje om, of iets op een thuiswerkdag
#wandelnaarjewerkdag 6 uur lang Trending Topic

Save the date: Wandel naar je Werk-dag 2020 op 2 april

Wist je dat het volgend jaar alweer de vijfde editie van de Wandel naar je Werk-dag is? Voor dat jubileum gaan we natuurlijk extra goed uitpakken! Ben jij ook van de partij? Zet 2 april alvast op de kalender, stuur een agenda verzoek rond én meld je hier aan om mee te doen.

Lopen is goed voor het brein

Lopen is gezond, ook voor je brein. Dat legt hoogleraar Erik Scherder uit in een video die hij speciaal voor de Wandel naar je Werk-dag opnam. “Lopen stimuleert de prefrontale cortex, waardoor het gevoel van stress afneemt.

Lees meer over