Wandelgids Wandelen buiten binnenstad Nijmegen

Wandelgids Wandelen buiten binnenstad Nijmegen

19 april 2019 - Wandelnet

Cultuurhistoricus en stadswandelaar Kees Volkers neemt je in zijn nieuwe wandelgids mee door oud en nieuw Nijmegen en verhaalt van Romeinen, Duitsers, industriëlen en pelgrims.

Romeinse_Limes_Elst_Nijmegen_9.jpg

In acht wandelingen ontdekt je dat Nijmegen naar iedere windrichting een geheel eigen gezicht heeft. Richting het oosten de prachtige Elyzeese Velden op de stuwwal, naar het zuiden de universiteit en de Goffert.  Naar het westen het industrieel erfgoed en het hippe Honigcomplex en over de rivier naar het noorden de prachtige bruggen over de Spiegelwaal en de nieuwe wijk de Waalsprong.

Acht dagwandelingen van maximaal 17 km.  vanuit het centrum van de stad o.a. naar Lent, Wijchen en Groesbeek. Alle wandelingen zijn voorzien van een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en veel achtergrondinformatie over alles wat je onderweg tegenkomt.  Een feest van herkenning voor de Nijmegenaar en een heuse ontdekkingstocht voor hen die er nieuw zijn.

Kees Volkers (1954) studeerde historische geografie in Utrecht en werkte jarenlang als (wetenschaps)journalist. Voor overheden doet hij regelmatig onderzoek op erfgoedgebied, onder meer over industrieel erfgoed en beschermde stads- en dorpsgezichten. Hij schreef eerder wandelgidsen over Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Wandelen buiten de binnenstad van Nijmegen is een uitgave van Gegarandeerd Onregelmatig.

Lees meer over