Nationale Romeinenweek

Nationale Romeinenweek

3 mei 2019 - Wandelnet

Van 4 tot en met 12 mei is het ‘Nationale Romeinenweek’. Het motto van dit jaar is ‘Waar zijn de vrouwen?’ Hun verhalen komen tot leven in een week vol activiteiten in het hele land; van Groningen tot Heerlen en van Nijmegen tot Castricum.

Persfoto_Romeinenweek_2019_klein_origineel.jpg

Romeinse Vrouwen

Vrouwen speelden vele rollen in de Romeinse samenleving; van boerin tot echtgenote, van moeder tot priesteres. Ook in de Lage Landen. Toch blijft hun rol nog te vaak onderbelicht in onze nationale geschiedschrijving, zeker wat de Oudheid betreft. Daar gaat deze Nationale Romeinenweek verandering in brengen. Want onze geschiedenis is de geschiedenis van mannen én vrouwen.

Wat is er te doen

Tijdens de Nationale Romeinenweek zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Van tentoonstellingen tot lezingen, van kooklessen tot wandeltochten. In Museum Swaensteyn kom je alles te weten over ‘Gera’ een jonge vrouw die ooit in Forum Hadriani (Voorburg) leefde. De Vondst in Heerlen verteld het verhaal van de ‘Dame van Voerendaal’ wins beeld werd gevonden in de buurt van de Romeinse villa Voerendaal. Het volledige activiteitenprogramma vind je op Nationale Romeinenweek.

Unesco Werelderfgoed

RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland zetten ons erfgoed uit de Romeinse tijd ieder jaar centraal tijdens de Nationale Romeinenweek. Zij vragen daarmee ook aandacht voor hun  wens om de Romeinse limes in Nederland te nomineren als UNESCO Werelderfgoed.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?