Ontdek de grensregio

Ontdek de grensregio

7 mei 2019 - Wandelnet

Vlak over grens met Duitsland vind je prachtige wandelgebieden. Ontdek te voet het Münsterland, Osnabrücker Land, Grafschaft Bentheim en Emsland. Met tientallen onvergetelijke lange wandelroutes en verkwikkende dagtochten.

Wandelen_op_het_Podragristenpad_Grafschaft-Bentheim_Tourismus_2000.jpg

Het podogristenpad

Het Podagristenpad is onderdeel van de Grafschafter Spurensuche, een uitgebreid netwerk van wandelpaden, waarmee je de grensstreek op je gemak verkent. De 80 km lange wandelroute dankt haar naam aan drie Nederlandse avonturiers uit Coevorden die in 1843 de grens overstaken naar Bad Bentheim.

Kommiezenpad

Net over de grens bij Winterswijk ligt het Kommiezenpad. Vanaf 1813 traden Nederlandse en Duitse Commiezen – douaniers avant la lettre – hier gezamenlijk op tegen smokkelaars. Al wandelend op de 17,9 km lange route tussen het klooster Burlo, Vreden, Südlohn en Winterswijk kom je de Nederlands-Duitse samenwerking op het spoor.

Tussen de boomtoppen

Het boomkroonpad, de trekpleister  van de Bundesgartenschau in Bad Iburg, is behouden gebleven. Het pad slingert door de boomtoppen van het ene naar het andere uitkijkplatform. Als je dan de smaak goed te pakken hebt, liggen er in het omringende Geo- en Naturpark TERRA.vita, nog talrijke andere wandelpaden die erop wachten om te worden ontdekt.

Veenlandschap Drenthe- Emsland

In het natuurgebied Natuurpark Moor-Veenland, op de grens tussen Drenthe en het Emsland, liggen nog intacte veengebieden. In de lente zie je het wollegras,  in de herfst bloeiende heide. ´s Winters ziet het landschap er ruig uit, behalve als er een vers laagje sneeuw ligt. Klaar voor jou om ontdekt te worden.

Kijk voor meer informatie op Geheim over de grens.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?