Afsluitdijk vier zondagen open voor wandelaars

Afsluitdijk vier zondagen open voor wandelaars

27 mei 2019 - Wandelnet

Op 23 juni, 21 juli, 4 augustus en 18 augustus is de Afsluitdijk open voor wandelaars! Goed nieuws voor iedereen die het Zuiderzeepad of het Kustpad wandelt.

Steenzetter.jpg

Zuiderzeepad en Kustpad

De Afsluitdijk is vanwege werkzaamheden tot 1 april 2022 gesloten voor wandelaars  en fietsers. Het besluit kwam dit voorjaar als een verrassing. Het dijk is sinds enige jaren onderdeel van het Zuiderzeepad en het Nederlandse Kustpad. De bijna 30 km lange etappe met aan weerszijden enkel zee en prachtige wolkenluchten is voor veel wandelaars een bijzondere ervaring.

Petitie

Wandelnet, Fietsplatform, NTFU en Fietserbond lieten het er niet bij zitten. Een gezamenlijk opgestelde petitie  aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, werd massaal ondertekend. De kamerleden Maurits van Martel (CDA) en Rutger Schonis (D66) stelden vragen aan de minister. Het resultaat is dat de Afsluitdijk deze zomer toch vier zondagen open zal zijn voor wandelaars en fietsers.

De kruin van de dijk

Kom deze zomer dus wandelen over de meest iconische dijk van Nederland. Over het fietspad of op door het gras op de kruin van de dijk. Langs het beeld van de Steenzetter en het Afsluitdijk Wadden Centre. Wandelnet, Fietsplatform, NTFU en Fietserbond zullen ook voor de volgende jaren pleiten voor een openstelling van de dijk voor wandelaars en fietsers.

Foto: De Steenzetter (Bert Boetes)

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?