Valkenburg aan de Geul Wandelgemeente 2019

Valkenburg aan de Geul Wandelgemeente 2019

11 juni 2019 - Wandelnet

De gemeente Valkenburg is door wandelkrant Te Voet uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2019. De gemeente heeft ruim 360 kilometer aan wandelpaden die elk jaar worden gecontroleerd.

Kasteel_Valkenburg.jpg

Veel voor de wandelaar

De Limburgse gemeente werd zowel door het publiek als door de vakjury uitgeroepen tot winnaar. Andere genomineerden waren de gemeente Opsterland in Friesland en de gemeente Raalte in Overijssel. Valkenburg aan de Geul scoort hoog op het gebied van afwisseling in het landschap, percentage onverharde wandelpaden, beschikbare informatie voor wandelaars, bereikbaarheid, overnachtingsfaciliteiten, themaroutes en voorzieningen bij wandelpaden, zoals bijvoorbeeld rustpunten.

Meerdaagse wandelingen

Ook de liefhebber van meerdaagse wandeltochten komt in Valkenburg aan de Geul ruimschoots aan haar trekken. De gemeente wordt aangedaan door maar liefst drie Lange-Afstand-Wandelpaden: het Pieterpad, Pelgrimspad en Krijtlandpad. Vanuit het dorp Berg en Terblijt wordt jaarlijks de Heuvelland4daagse georganiseerd, volgens veel wandelaars één van de mooiste vierdaagsen van ons land.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de bij de titel horende beeldje zal later in juni plaatsvinden in Valkenburg aan de Geul.

Bron: Wandelkrant Te Voet. Foto: Valkenburg aan de Geul (VVV Zuid-Limburg)

 

Lees meer over