Wandelgids ‘Utrecht acht keer anders’

Wandelgids ‘Utrecht acht keer anders’

11 juni 2019 - Wandelnet

Op vrijdag 7 juni verscheen de wandelgids ‘Utrecht acht keer anders’. In De Utrechtse Boekenbar nam stadsdichter Ingmar Heytze het eerste exemplaar in ontvangst.

Eerste_exemplaar_Wandelgids_Utrecht_acht_keer_anders_Gerard_Goudriaan_1.jpg

Oud en nieuw

Auteur Gerard Goudriaan neemt je in zijn nieuwste wandelgids mee op acht wandelingen langs de mooiste plekken in de stad Utrecht; historisch of juist gloednieuw, klein en intiem of juist groots en meeslepend. Elke stadswandeling heeft een eigen thema; zo voert de route ‘Intiem stadleven’ langs mooie binnentuinen en binnenplaatsen en verkent ‘De nieuwe stad’ het moderne Vinexgebied Leidsche Rijn.

Routekaartjes

De acht wandelroutes zijn allemaal tussen 5 en 13 km lang. Het resulteert in bijna 80 kilometer wandelen waarop Goudriaan maar liefst ruim 100 prachtige kijkpunten aaneenrijgt. Bij elke wandelingen hoort een duidelijk kaartje en een uitgebreide routebeschrijving met veel achtergrondinformatie.

Architectuur en ergfoed

Gerard Goudriaan is een ervaren stadsgids en besteedt tijdens zijn wandelingen graag aandacht aan architectuur, erfgoed en stadsontwikkeling. Minstens zo belangrijk vindt hij het kijken naar mensen en het bezoeken van leuke cafés, terrassen en restaurants. Hij publiceerde eerder 'Amsterdam acht keer anders’.

De wandelgids 'Utrecht acht keer anders' wordt uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Bron: Gegerandeerd Onregelmatig. Foto: cover 'Utrecht acht keer anders'.

 

Lees meer over