Wandelgids 'Wandelen in Delfland'

Wandelgids 'Wandelen in Delfland'

17 juni 2019 - Wandelnet

Cock Hazeu is in Delfgauw in Delfland geboren en eigenlijk nooit echt weggeweest.  Delft en het Delflandgebied liggen hem dan ook na aan het hart. In deze gids loodst hij je langs een aantal prachtige plekken in het gebied.

Cover_Wandelen_in_Delfland_beperkt.jpg

Rondwandelingen

Elf rondwandelingen brengen je door Delft en zijn omringende polders; van Pijnacker tot aan Hoek van Holland en Kijkduin. Een dichtbevolkt en dichtbebouwd gebied waar je toch ook heerlijk kunt wandelen. Langs de historische gebouwen en plekken in Delft, door weidse polders met sloten en over landelijke paadjes en wilgenlaantjes langs de kassencomplexen van het Westland.

Met een verhaal

De elf flinke wandelingen van 15 en 20 km lang hebben elk hun eigen verhaal.  Cock Hazeu vertelt wat je onderweg tegenkomt  om je, zoals hij zelf in het voorwoord zegt, “te helpen het landschap en zijn geschiedenis  te ‘lezen’; al wandelend lees je over de eerste eigenbouw in de Delfse Schutterstraat en de nooit aangelegde olympische roeibaan in de Delftse Hout.

‘Wandelen in Delfland’ verschijnt 23 juni bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?