Nieuwe vrijwilligers op waddeneiland Borkum

Nieuwe vrijwilligers op waddeneiland Borkum

25 juni 2019 - Britta Schmidt

Waddenwandelen is een bijzonder Lange-Afstand-Wandelpad (LAW). Het verbindt de vijf Nederlandse Waddeneilanden en het Duitse Borkum tot een unieke wandelroute. Vrijwilligers van de vaste wal controleerden tot nu toe de markeringen. Op Borkum is dat nu veranderd.

Waddenwandelen_nieuwe_vrijwilligers.png

Henk Pots was samen met zijn vrouw Rensje, de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het onderhoud van de markering van het Waddenwandelen op Borkum. Vanaf de vaste wal is dat niet alleen een dure maar ook een tijdrovende activiteit. Met de hulp van Claudia Fink, Bereichsleiterin Touristik-Service op Borkum is daar nu verandering in gebracht.

Padcoördinator Karel Gevers kwam door Claudia Fink in contact met  Jeelka de Buhr en Marvin Nockel, twee eilandbewoners die bereid waren het onderhoud op Borkum over te nemen. Zij kennen de omgeving, hebben contacten met de mensen ter plaatse en kunnen ook sneller dan voorheen reageren op eventuele problemen op de route. Na een korte cursus van Henk Pots waarin de kneepjes van het vak werden overgedragen, kunnen ze nu aan de slag. Wandelnet is erg blij mee en wenst ze allebei natuurlijk heel veel succes.

Benieuwd naar waar Jeelka en Marvin aan de slag gaan?  Kijk voor de route op Waddenwandelen.

 

Foto: van links naar rechts Marvin Nockel, Karel Gevers, Jeelka de Buhr en Claudia Fink.

Lees meer over