Schoonwandelen in Epen

Schoonwandelen in Epen

27 juni 2019 - Britta Schmidt

In Epen binden ze de strijd aan met het zwerfafval in het Limburgse Heuvelland.  Voor ‘schoonwandelaars’ zijn er speciale afvalzakjes verkrijgbaar om het zwerfvuil in mee te nemen.

Schoonwandelen_Epen.png

Zwerfafval

Waar veel mensen recreëren zie je helaas vaak veel zwerfafval. Dat is ook zo in het Limburgse Heuvelland. In Epen sloegen de Ondernemersvereniging Epen, de gemeente Gulpen-Wittem, Reinigingsdiensten Rd4 en Visit Zuid-Limburg daarom de handen ineen. Met ‘schoonwandelen’ roepen ze de hulp in van wandelaars om het landschap mooi en schoon te houden.

Vuilnisbakken

Epen roept wandelaars op tijdens het wandelen het zwerfafval op te ruimen. Voor wie wil ‘schoonwandelen’ zijn er gratis afvalzakjes op te halen bij lokale ondernemers in Epen en de Visit Zuid-Limburg winkels. Handig om het zwerfvuil in mee te nemen tijdens je wandeling. Daarnaast zijn langs bestaande wandelroutes in Epen nieuwe afvalbakken geplaatst. Op de kaart zie je waar ze staan.

Krijtlandpad

Wandelaars op het Krijtlandpad zullen op de etappe van Slenaken naar Vaals ook drie van de nieuwe afvalbakken zien staan; op de parkeerplaats bij de Volmolen en de Geul in Camerig en in Terziet. Kom je onderweg zwerfafval tegen? Neem het mee en gooi het in één van de bakken.

Foto: afvalbak op het Krijtlandpad bij Epen (Ondernemersvereniging Epen)

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?